Topscore van Jaspers in biljartcompetitie

De ontknoping van het driebandenseizoen in de eredivisie is een speeldag uitgesteld. In Zundert zag ProCall Professionals geen kans om koploper Van Donge & De Roo de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen....

Van onze biljartmedewerker

AMSTERDAM

Omdat Torbjörn Blomdahl door de mogelijke bevalling van zijn vrouw niet van de partij zou zijn, werd de Italiaanse kampioen Marco Zanetti, die reserve is bij ProCall, uit zuid-Europa gehaald. Zanetti nam uiteindelijk de plaats in van Ben Velthuis en won met 36-40 in maar 24 beurten van Louis Havermans.

De langdurige strijd tussen Ad Broeders en Eddy van de Looy (50-42 voor Broeders in 41 beurten) bracht de balans weer in evenwicht. Torbjörn Blomdahl had haast om Raymond Ceulemans te verslaan en maakte gebruik van een bijzondere eindsprint, waarin de Zweed zeventien caramboles in vier beurten maakte (44-50 in 30 pogingen).

De ontknoping tussen Frédéric Caudron en Raimond Burgman duurde meer dan drie uur en viel in het voordeel van Caudron uit (50-47 in 41 beurten), waardoor Van Donge & De Roo de ongeslagen status behield.

De beste prestatie van deze speelronde kwam op naam van Dick Jaspers, die zijn team Fair Play Centers naar een 4-4 gelijkspel tegen Zutex stuurde. In de beslissende partij versloeg Jaspers zijn plaatsgenoot Frans van Kuijk, de kopman van Zutex, met 50-31 en deed dat in maar 21 beurten. Daarmee realiseerde hij 2.380 als partijmoyenne. Twee weken geleden tilde Jaspers het seizoenrecord al naar 2.777 en hij bleef daar nu dus net onder.

Meer over