Topdrummer Ricky Lawson (59) overleden

Drummer Ricky Lawson, een studiomuzikant die werkte met onder anderen Michael Jackson, Eric Clapton, Phil Collins en Whitney Houston, is overleden. Hij is bezweken aan de gevolgen van een hersenaneurysma (slagaderverwijding). Hij is 59 jaar geworden.

Ricky Lawson Beeld RickyLawson.wix.com
Ricky LawsonBeeld RickyLawson.wix.com

Op 13 december raakte Lawson gedesoriënteerd tijdens een optreden in een jazzclub in Seal Beach. Vlak daarna is een aneurysma vastgesteld.

Lawson is tien dagen kunstmatig in leven gehouden in een ziekenhuis in Long Beach, een voorstad van Los Angeles. Maandagavond is daarmee gestopt, zo heeft zijn oom dinsdag bekendgemaakt.

Lawson, geboren in Detroit, leerde drummen op zijn 16de en kwam al in de muziekbusiness terecht nog voordat hij zijn high school af had. Hij groeide in de jaren tachtig uit tot een van Amerika's belangrijkste studiomuzikanten.

Zijn werk is te horen op onder meer 'I Will Always Love You' van Whitney Houston. Hij trad ook op met artiesten als Al Jarreau, George Benson, Bette Midler en Quincy Jones.

Lawson won in 1986 een Grammy Award voor zijn bijdrage aan het nummer 'And You Know That' van zijn eigen jazzgroep Yellowjackets. Hij was een liefhebber van het drummerk Pearl. De huidige directeur van het bedrijf, Terry West, noemt Ricky Lawson in een reactie 'een van de grootsten van onze tijd'.

undefined

Meer over