NieuwsMogelijke uitbraak

Topcrimineel Dino S. overgeplaatst na ‘ontsnappingspoging’

Onderwereldkopstuk Dino S. heeft donderdagavond vermoedelijk geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis van Heerhugowaard. Hij is daarom overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van De Telegraaf.

Zwaar bewapende agenten voor de ingang van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) Vught. Beeld ANP
Zwaar bewapende agenten voor de ingang van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) Vught.Beeld ANP

S. zou hebben geprobeerd samen met een medegedetineerde te ontkomen. Het ministerie van Justitie spreekt van ‘vermoedens’ van een uitbraakpoging. Het onderzoek loopt volgens het ministerie nog.

De 59-jarige S. zit een levenslange gevangenisstraf uit voor zijn aandeel in een reeks liquidaties. Hij zat van 2010 tot 2012 ook al in de EBI, maar kreeg gedaan dat hij naar een andere gevangenis werd overgeplaatst. Het regime in Vught was onnodig zwaar, erkende de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Gedetineerden zitten veel in afzondering en mogen hun schaarse bezoek bijvoorbeeld niet aanraken.

De EBI in Vught huisvest de gevaarlijkste criminelen, zoals Heinekenontvoerder Willem Holleeder, de moordenaar van Theo van Gogh Mohammed B. en cocaïnehandelaar Ridouan T.

Meer over