Toestel Onur Air beschadigd bij landing in Rotterdam

Op Rotterdam Airport is dinsdagochtend een Airbus van het type A321 van de Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air beschadigd geraakt bij de landing....

Het toestel, met aan boord 154 passagiers en zeven bemanningsleden, raakte de landingsbaan met zijn staart. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld.

Het toestel was onderweg van Antalya naar Rotterdam. Niemand raakte gewond. Het toestel is zo ernstig beschadigd dat het niet meer kan vliegen.

Een woordvoerster van Rotterdam Airport bevestigde dat het om een toestel van Onur Air gaat. De Turkse maatschappij kreeg wegens een aantal ernstige gebreken vorig jaar gedurende twee weken een vliegverbod in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. De toezichthouder Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaf vorige maand aan dat de zaken er weer behoorlijk op orde waren.

Volgens een zegsvrouw van het KLPD is de luchtdrukcabine van het vliegtuig beschadigd. De Airbus kan nog wel gerepareerd worden. De Luchtvaartpolitie en de IVW onderzoeken de oorzaak van de harde landing. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in.

Meer over