Toeristencampagne Rhode Island mislukt: beelden uit IJsland gebruikt

Een poging om de Amerikaanse staat Rhode Island op de kaart te zetten als toeristentrekpleister is mislukt. In een promotiefilmpje voor de staat zijn per ongeluk beelden gebruikt van de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Screenshot van de video, waar het Harpa concertgebouw te zien is. Beeld Youtube
Screenshot van de video, waar het Harpa concertgebouw te zien is.Beeld Youtube

Al na een paar seconden zijn beelden te zien van een skateboarder die een sprong maakt voor een glazen gebouw. Binnen enkele minuten na het verschijnen van de video wezen mensen erop dat het niet ging om een gebouw in Rhode Island, maar om het Harpa concertgebouw in Reykjavik. In eerste instantie ontkende de autoriteiten van Rhode Island het nieuws, maar later gaven ze de fout toe.

De video werd meteen verwijderd, maar is door gebruikers opnieuw op Youtbue gezet. Ook is het nog te vinden op de Twitterpagina van Gina Raimondo, de gouverneur van Rhode Island. Dit tot hilariteit van Twitteraars, die de staat nu gekscherend Rhode Iceland noemen.

'Het was een foutje', aldus een woordvoerder van de staat. Er komt een nieuwe versie van de video, die 22 duizend dollar kostte om te produceren.

Het Harpa concertgebouw in Reyjavik. Beeld Io Cooman
Het Harpa concertgebouw in Reyjavik.Beeld Io Cooman

Het is niet de eerste keer dat mensen in verlegenheid zijn gebracht door het verkeerde gebruik van locaties in video's. Tijdens de gouverneursverkiezingen van Rhode Island in 2014 raakte de Republikein Allan Fung in opspraak omdat hij in een campagnevideo had opgenomen in de staat Ohio. En recenterlijker sloeg de Republikeinse presidentskandidaat Marco Rubio een flater door in een campagnevideo beelden uit Vancouver, Canada te laten zien.

Meer over