Update

Toch exit Hansma en Steppé bij Heerenveen

Technisch directeur Johan Hansma en commercieel directeur Joost Steppé vertrekken toch bij sc Heerenveen. Beide topmannen hebben in overleg met de Friese voetbalclub besloten alsnog hun conclusies te trekken uit het onafhankelijke onderzoeksrapport van de commissie Vaessen/Koopmans, dat in juli verscheen. Dat meldt de Friese voetbalclub op haar website.

Johan Hansma. Beeld pro shots
Johan Hansma.Beeld pro shots

'Naar aanleiding van het rapport van de commissie Vaessen/Koopmans hebben sc Heerenveen en Johan Hansma besloten dat hun wegen zich zullen gaan scheiden. SC Heerenveen betreurt daarbij dat over het functioneren van Johan een te eenzijdig en vertekend beeld in de media is ontstaan', staat er in het communiqué van de Friese club.

In dat rapport kregen Hansma en Steppé er flink van langs. De onderzoekers, die de club doorlichtten op zoek naar de oorzaken van de voortdurende onrust, meenden dat beide mannen ernstig hadden gefaald als directielid en dat er voor hen geen draagvlak meer was binnen de organisatie.

Hansma en toenmalige voorzitter Robert Veenstra botsten met erevoorzitter Riemer van der Velde en clubicoon Foppe de Haan, die beiden hun functies bij de club al dan niet gedwongen neerlegden. Veenstra stapte vervolgens zelf op, onder meer onder zware druk van de supportersverenigingen, waarna ook de voltallige raad van commissarissen volgde.

Aanblijven op voorspraak Van Basten
Het rapport adviseerde de club een nieuwe bestuurlijke structuur, waarna Gaston Sporre als interim-directeur werd aangesteld. Hansma en Steppé behielden onder zijn supervisie tijdelijk hun functie, naar verluidt op voorspraak van trainer Marco van Basten die beide directeuren ten minste tot het aanstellen van sluiten van de transfermarkt voor de club wilde behouden. Nu de deadline is verstreken, hebben Hansma en Steppé toch besloten hun taken neer te geven. leggen.

Meer over