Tip

VEEL wijsheid heb ik niet in huis, dat weet ik best. Maar wat zou ik toch graag willen fluisteren tegen alle jonge meisjes die op het punt staan om in het huwelijk te treden: 'Luister goed!...

't Mag ook creools zijn, hoor, of Afrikaan of eskimo. Ik heb toevallig iets te kleine bruine ogen en ik hou van tjaptjoi, dus koos ik voor China. Daar heb ik geen moment spijt van gehad, want als ik iets verkeerd doe en mijn man wil boos worden, kan ik altijd heftig beweren dat hij veel minder kwaadheid zou voelen als ik helemaal blank was. Dat werkt altijd! De Nederlander is immers zo graag fatsoenlijk aan de buitenkant, dat je hem letterlijk kan zien terugdeinzen bij het woord racisme. 't Is een tip voor het leven! Als je me niet gelooft, moet je maar eens kijken hoe een parlementaire enquête die slechts wil achterhalen of mensen gif inademden, onmiddellijk gezien wordt als een actie ter bevordering van het antisemitisme.

Ik zal het je nog sterker vertellen: toen ik voor het eerst opperde dat er wellicht gif verspreid werd met die vliegramp, omdat zelfs een leeg vliegtuig veel pvc kan bevatten, hetgeen bij verbranding dioxine doet vrijkomen, werd ik uitgelachen omdat ik maar een dom huisvrouwtje was van verre chinesiteit. Ze wachten liever op dure, deftige onderzoekers uit eigen kring!

Onze apotheker is Antilliaans en hij weet al vanuit zijn half chemische opleiding dat uranium bij minder dan duizend graden verbrandt!

En nu wil de regering op hoog wetenschappelijk niveau bestuderen of er nog vertrouwen heerst bij de bevolking in de overheid; ik kan ze bij voorbaat vertellen dat er sowieso allang geen enkel vertrouwen is, maar dat zullen ze van mij niet willen aannemen vanwege m'n zweempje Chinees, waar ik thuis heel veel aan heb, maar verder natuurlijk niks.

Meer over