Tips

Born2Cook

Net 5, 14.30 uur

Wie naar de programmering van Net 5 kijkt, zou zomaar kunnen denken dat het om het digitale kanaal 24Kitchen gaat. 4,5 uur wordt er non-stop gekookt op de zender en Born2Cook, met televisiekok Ramon Beuk, geeft het startsein. Afsluiter is MasterChef, waarin kookliefhebbers om de titel MasterChef strijden.

Ali B op volle toeren

Ned 3, 20.30 uur

Vanavond zijn het rapper BolleBof en de 62-jarige Maggy MacNeal (Terug naar de kust) die elkaars nummer in een nieuw jasje steken. BolleBof is onder de indruk van de 62-jarige zangeres en verklapt dat hij best eens bij haar zou willen slapen na een optreden in de buurt. MacNeal geniet van alle aandacht.

De speld in de hooiberg

SBS 6, 20.30 uur

SBS-kloon van Boer zoekt Vrouw waarin het niet om vijf, maar om één boer draait. Boer Christiaan moet uit twaalf vrijgezelle dames de perfecte partner kiezen. In deze vierde aflevering weet een van de kandidates hem negatief te verrassen. Omdat zij één van zijn favorieten was, moet hij zijn tactiek wijzigen.

Jeen: 85 jaar!

Ned 2, 19.55 uur

Jeen van den Berg werd derde bij de Elfstedentocht van 1963, de zwaarste ooit. In dit profiel onthult hij een geheim over de tocht. Zou het over de mysterieuze pillen gaan die medeschaatser Anton Verhoeven hem zou hebben aangeboden? Of werd winnaar Reinier Paping langer uit de wind gehouden?

De dag dat het water kwam

Ned 2, 19.25 uur

Het is deze week zestig jaar geleden dat Nederland werd getroffen door de Watersnoodramp. Sommige dorpen verloren meer dan 10 procent van hun inwoners, in totaal vielen 1.800 slachtoffers. In deze documentaire komen twee overlevenden aan het woord. Jos (80) is de enige van zijn gezin die nog leeft.

Uw beeld van Beatrix

Ned 1, 19.00 uur

Morgen wordt koningin Beatrix 75 jaar, vandaag viert de NOS dat vast. De omroep ging op zoek naar onbekende kunstwerken die Beatrix uitbeelden, gemaakt door het volk. De vakjury met onder anderen Jan des Bouvrie en Sacha de Boer selecteerde er 75. Die worden in Paleis Het Loo tentoongesteld.

undefined

Meer over