Timmer trainer schaatsteam Liga

VAN ONZE SPORTREDACTIE

AMSTERDAM - Marianne Timmer gaat aan de slag als trainer bij het schaatsteam Liga. Ze komt aan het hoofd te staan van een zeskoppige formatie en vormt samen met de nieuw aangetrokken Rutger Tijssen de technische staf.

Timmer nam vorig jaar december bij de NK sprint afscheid van de wedstrijdsport. De drievoudig olympisch kampioene vervolgt nu haar loopbaan als schaatstrainer bij de ploeg, die ze vorig jaar zelf oprichtte. Ze volgde al de opleiding tot schaatscoach van de KNSB.

Tijssen komt over van de talentenploeg 1nP, waar hij vorig seizoen vooral successen boekte met stayer Arjen van der Kieft en sprinter Hein Otterspeer. Van der Kieft reed een nieuw persoonlijk record op de 10 kilometer, 12:56,90, goed voor een achtste tijd op de wereldranglijst.

Bij de WK afstanden in Inzell liet hij op de 10.000 meter na Bob de Jong de tweede tijd noteren, maar werd gediskwalificeerd vanwege het niet dragen van een transponder, nodig voor de tijdwaarneming. Hein Otterspeer leverde onder leiding van Tijssen opvallende prestaties op de 500 en 1000 meter.

Team Liga bestaat komend seizoen uit zes schaatssters. Annette Gerritsen, Margot Boer en Anice Das vormen de sprintploeg. Linda de Vries, Lotte van Beek en Irene Schouten zullen als allroundsters uitkomen. Van Beek werd dit seizoen kampioen bij de A-junioren en derde op het WK voor haar leeftijdscategorie.

Team Liga is pas vanaf 2010 actief. Timmer, Gerritsen en Boer waren destijds niet tevreden met de zakelijke voorwaarden bij hun oude ploeg Control en besloten in mei vorig jaar een eigen team op te richten. Floor van den Brandt werd daar als vierde schaatsster aan toegevoegd. Peter Kolder ging het gezelschap trainen.

Timmer en Tijssen nemen komend seizoen de taken over van Kolder, die inmiddels is vertrokken naar Team Groenewold. Van den Brandt maakt geen deel meer uit van Team Liga, maar zal nog wel als stagiaire bij de schaatsploeg betrokken blijven.

undefined

Meer over