Tilburg vervolgd voor dood baby in zwembad

De gemeente Tilburg en twee van haar ambtenaren worden aangeklaagd voor een dodelijk ongeluk in zwembad De Reeshof. Eind 2011 kwam een baby om het leven toen twee luidsprekers op haar vielen. De moeder van het 5 maanden oude meisje raakte gewond. De gemeente en de ambtenaren hebben niet genoeg gedaan om het ongeluk te voorkomen, meldde het Openbaar Ministerie woensdag.

null Beeld anp
Beeld anp

Het OM en de gemeente willen niet zeggen wat voor baan de twee ambtenaren hadden. 'Ze hadden te maken met het onderhoud van het zwembad. Door wat ze hebben gedaan of juist niet hebben gedaan, kunnen ze volgens ons verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van de baby', zei een OM-woordvoerster.

De gemeente en de ambtenaren zijn aangeklaagd voor dood door schuld. Daarop staat een gevangenisstraf tot 2 jaar of een boete tot 19.500 euro.

De gemeente Tilburg heeft begrip voor de aanklachten. 'Direct na het ongeval hebben wij al verantwoordelijkheid erkend', liet burgemeester Peter Noordanus in een verklaring weten.

De baby zat bij haar moeder in het peuterbadje toen ze werd geraakt door twee geluidsboxen. Die waren door roestvorming van het plafond gevallen. Het kindje raakte dodelijk gewond aan haar hoofd. De gemeente Tilburg wist al in 2006 dat er ongelukken konden gebeuren in het zwembad. Met drie rapporten werd niks gedaan.

Meer over