Update

Tijdelijke vaarverbinding tussen Zaandam en Amsterdam

Met de boot van Zaandam naar Amsterdam en andersom. Het kan op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in september. Het gaat om een tijdelijke verbinding die de bewoners van beide plaatsen in staat moet stellen om zomerse evenementen in elkaars steden te bezoeken.

Redactie
Exterieur van het stadhuis in Zaandam geheel in de stijl van de oude Zaanse huisjes. Beeld ANP
Exterieur van het stadhuis in Zaandam geheel in de stijl van de oude Zaanse huisjes.Beeld ANP

Er wordt echter niet met zomaar een boot gevaren, maar met de Zaanboot, een historisch IJ-veer uit de jaren 30. De boot vaart vanaf de kade naast het Zaantheater naar de halte Hembrugterrein aan de Havenstraat in Zaandam. Vanaf dat punt gaat het over het Noordzeekanaal naar steiger 14 achter Amsterdam Centraal Station. De tocht duurt 45 minuten. Per keer kunnen ongeveer 120 mensen mee.

Dennis Straat, wethouder Bereikbaarheid en Mobiliteit in Zaanstad vertelt aan het Zaans Stadsblad: 'Wij werken mee omdat de route een mooie aanvulling is op onze Zaanse fietsverbindingen. Zaanstad behoort tot de metropoolregio Amsterdam; de Zaanboot vaart via een van oudsher bekende handelsroute: over Zaan en IJ. Een interessante route én een kans bij uitstek voor de Zaankanters om Amsterdam te ontdekken.'

Meer over