Tighadouini laat NAC eindelijk weer juichen

Adnane Tighadouini heeft NAC Breda vrijdag nieuwe hoop gegeven in de strijd tegen degradatie. Met twee doelpunten tegen SC Cambuur zorgde de 22-jarige aanvaller ervoor dat NAC voor het eerst in tweeënhalve maand een overwinning kon vieren: 2-1. De ploeg van Robert Maaskant, die de eerste zege in zijn tweede termijn als NAC-trainer mocht bijschrijven, verkleinde het gat met de 'veilige' vijftiende plek daardoor tot vijf punten.

null Beeld anp
Beeld anp

Tighadouini was de gevierde man. De linksbuiten zorgde er in de 64e minuut voor dat de trouwe NAC-aanhang eindelijk weer een doelpunt kon bejubelen in het Rat Verlegh-stadion. Dat gebeurde voor het laatst op 29 november, toen Jeffrey Sarpong scoorde in de dramatisch verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-5). Daarna volgden 567 minuten zonder treffer van de geel-zwarte brigade, die sinds de winterstop onder leiding staat van Maaskant. Tighadouini maakte een einde aan die lange droogte, door de bal beheerst langs doelman Leonard Nienhuis te tikken. In de slotfase besliste hij het duel met zijn tweede treffer.

Met NAC en Cambuur stonden de twee minst presterende ploegen van dit kalenderjaar tegenover elkaar. De Bredase degradatiekandidaat pakte tot vrijdag in 2015 pas twee puntjes, terwijl de club uit Leeuwarden vorige week in de derby tegen sc Heerenveen dan eindelijk de eerste overwinning van het jaar kon vieren (2-1). Opgezweept door het publiek probeerde NAC waar mogelijk de aanval te zoeken. Nieuweling Demy de Zeeuw bewees net als vorige week tegen ADO Den Haag, toen hij twee keer scoorde, een aanwinst te zijn voor de Bredase ploeg. De middenvelder zorgde met zijn creativiteit en inzicht voor het nodige gevaar.

De grootste kans was op slag van rust echter voor de bezoekers via Bartholomew Ogbeche, die de bal in kansrijke positie op de paal kopte. In de 64e minuut brak Tighadouini dan eindelijk de ban voor NAC. Nadat ploeggenoot Kenny van der Weg bijna in eigen doel had gekopt, verdubbelde de aanvaller de score. De 2-1 van Ogbeche in blessuretijd kon het feestje van NAC niet meer verpesten.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over