Tiener richt bloedbad aan in kuuroord Beieren

Een zestienjarige jongen heeft een bloedbad aangericht in het Beierse kuuroord Bad Reichenhall. Na een greep in de wapenverzameling van zijn vader, een amateurschutter, schoot hij vanuit het ouderlijk huis met een geweer van groot kaliber drie kwartier lang 'op alles wat bewoog'....

Hierbij vielen twee doden en acht gewonden, van wie vier zwaar. Het waren vooral bezoekers van het nabijgelegen ziekenhuis. Toen speciale politie-eenheden enkele uren later het huis bestormden, troffen ze de schutter en diens 18-jarige zuster dood aan. Hun lichamen vertoonden schotwonden. Vermoed wordt, dat de dader eerst zijn zus en toen zichzelf heeft omgebracht.

Over de motieven van de jongen heerst onduidelijkheid. De politie sprak over alcoholproblemen in de familie. Klasgenoten omschreven hem als wapengek en een einzelgänger, die door zijn medescholieren werd gepest. Hij zou drie maanden geleden 'geflipt' zijn. Hij schepte op over de wapenverzameling die zijn vader in de kelder had en plakte foto's met nazi-strekking in zijn schoolboeken, zeiden de klasgenoten.

De jongen verschanste zich rond het middaguur in zijn slaapkamer met een paar geweren en veel munitie. Hij bleef doorschieten toen de politie de gewonden van de straat wilden halen. Dat lukte pas met de gepantserde limousine van de minister-president van Beieren, Edmund Stoiber, die toevallig in de buurt was.

Speciale eenheden van de politie ontruimden de omgeving en omsingelden het huis met 150 manschappen, waaronder enkele scherpschutters.

Psychologen trachtten tevergeefs contact te leggen met de jongen, die was opgehouden met schieten. Waarschijnlijk was hij toen al dood.

Meer over