NieuwsSchietpartij VS

Tien doden, onder wie agent, bij schietpartij Amerikaanse supermarkt

Bij een schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse staat Colorado zijn tien mensen om het leven gekomen. Onder de doden is een politieagent, zo laat het hoofd van de lokale politie Kerry Yamaguchi weten. Het duurde enige tijd voor de politie het aantal slachtoffers bekendmaakte. De politie wilde eerst de familieleden inlichten.

Mensen worden weggeleid uit de supermarkt na de schietpartij. Beeld Getty Images
Mensen worden weggeleid uit de supermarkt na de schietpartij.Beeld Getty Images

De verdachte is opgepakt. Over zijn identiteit en motieven is nog niks bekend gemaakt.

De politie sloeg maandag aan het einde van de middag (plaatselijke tijd) alarm over een ‘actieve schutter’ bij de supermarkt King Soopers in de plaats Boulder, aan de voet van de Rocky Mountains. Mensen werd geadviseerd niet naar het gebied gekomen. Ooggetuigen meldden meerdere schoten te hebben gehoord. De politie kwam met veel wagens en manschappen richting de supermarkt. De overleden agent was de eerste agent die ter plaatse was, aldus politiechef Maris Herold.

Op een YouTube-stream van een journalist was te zien dat gewapende agenten en militairen posities innamen op en rond de parkeerplaats bij het pand. Na enige tijd kwam een man met ontbloot bovenlijf onder begeleiding van agenten naar buiten. Hij is gearresteerd. Volgens de politie is hij gewond geraakt. Naast de tien doden zijn er verder geen gewonden gevallen.

De politie laat op Twitter weten dat er geen gevaar meer is voor de bevolking.

null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld AP
Beeld AP
Meer over