Theater

Honolulu door Parels voor de Zwijnen. Een voorstelling van Saskia Huybrechtse over verstoten zijn uit een vertrouwde wereld. Van 27 t/m 30 december (première) in de Oranjekerk (Van Ostadestraat 151) in Amsterdam....

De Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen, die vrouwen met een islamitische achtergrond interviewde. De monologen worden vertolkt door een cast van Marokkaanse, Somalische, Nederlandse en Turkse vrouwen, bekend uit de wereld van literatuur, politiek en theater. Op 27 en 28 december in de Rotterdamse Schouwburg.

Samenzwering van idioten van John Kennedy Toole, een co-productie van KVS/De Bottelarij en De Theatercompagnie. Over een ridder in zijn kruistocht tegen een wereld vol idioten. Regie: Theu Boermans. Tot en met 10 januari in het Compagnietheater in Amsterdam.

Urbi et Orbi van Loek Beumer en René van 't Hof. Een klein, droefgeestig drama over twee mannen die vol goede bedoelingen met elkaar verwikkeld raken in een hopeloos en belachelijk duel. Tot en met 28 december in Theater Bellevue in Amsterdam.

Meer over