Theater

Amsterdam, Stadsschouwburg: Carmen door Toneelgroep Amsterdam, met muziek van Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), en tekst van Oscar van Woensel....

Amsterdam, Openluchttheater Amsterdamse Bos: Wat u wilt van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Nog t/m 31 augustus (www.bostheater.nl).

Amsterdam, Docklands (voormalige NDSM-werf in Noord): de Argentijnse theatergroep De La Guarda met hun luchtshow, t/m 22 september; di wo do om 20.30u, zo om 19u, vr za om 20u en 22.30u met een afterparty. Reserveren tel. 0900-3005000 of

www.reserveerlijn.nl.

Heerlen, Parkstad Limburg: centraal op het zomerfestival Cultura Nova 2002, dat wegens geldgebrek even niet door dreigde te gaan, staat dit jaar het hart. Met voorstellingen van Het Mechels Miniatuur Teater (Barbaroi), Kris Niklison Theatre Company (The Neverlands), Blok & Steel/.Balanescu (Looking Up and Down), Vis à Vis (Zoom), Het Vervolg (Norway.today en Kunst), het jongerenproject 'Skate = Art', muziek (Lemniscaat, stuk voor vier piano's van Simeon ten Holt) en films. Van 23 augustus t/m 1 september. Tel. 045-5716607 (www.culturanova.nl).

Middelburg, Abdij en andere locaties in Zeeland: het Zeeland Nazomer Festival opent dinsdag op locatie in de Zonnemaire-polder met Coupure, een toneelstuk van Heleen Verburg over de Watersnoodramp. Voorstellingen voorts door o.a. Het Gevolg (De Biechtspiegel van Bart Plouvier) en Toneelgroep Ceremonia & Het muziek Lod (Zwarte vogels in de bomen, muziektheater van Eric de Volder en Dick van der Harst). De opera The Lighthouse, 'thriller onder de zeespiegel' van Peter Maxwell Davies, gaat op 31 augustus in première in de Westerscheldetunnel in Terneuzen. Verder veel muziek, beeldende kunst, literaire ontmoetingen en een kinderprogramma. Van 27 augustus t/m 8 september.

Tel. 0118-659659

(www.nazomerfestival.nl).

Meer over