THEATER

Leed der Gevoellozen II is het tweede deel van een drieluik dat theatercollectief ELS vanavond in de regie van Arie de Mol in première brengt....

In Risk storten de drie spelers van Suver Nuver zich in een 'ogenschijnlijk onschuldig gezelschapsspel' . In de regie van Moniek Merkx van 23 februari tot en met 4 maart in Frascati in Amsterdam.

Jongerentheater Nultwintig speelt vanavond in De Krakeling in Amsterdam, Rubber, een voorstelling over veilig vrijen en Aids.

Haarlems Toneel brengt de Engelse komedie Arcadia van Tom Stoppard, een komedie over wetenschap en liefde onder regie van Joanna Bilska. Op 17, 18 (première) en 19 februari in de Stadsschouwburg, Haarlem .

Zaterdag vindt in de Leidse Schouwburg de finale plaats van het Leids Cabaretfestival.

Het Theater Instituut Nederland organiseert zondag een forumdiscussie over theater in bezettingstijd: Door de knieën of de ruggen recht. Om 12 uur in de Agnietenkapel, Amsterdam. Maandag in het Theater Instituut om 17 uur een eerste discussie over Het Derde Kunstenplan.

Dood Paard en Maatschappij Discordia brengen Shakespeare's Troilus en Cressida in een co-produktie. Van 21 tot en met 25 februari in de Toneelschuur in Haarlem.

De Drie Vingers staan met Crème au Beurre in de regie van Katelijne Damen, van 21 tot en met 25 februari in Theater Bellevue in Amsterdam. Twee alleenstaande Antwerpse madammen drinken en bespreken het leven.

In Bellevue in Amsterdam van 21 tot en met 25 februari Pikkie Noga's, een solo van Rob Kamphues, een van de drie Types.

Het Wolkentheater, waarin kunstenaars uit voormalig Joegoslavië, speelt de kindervoorstelling Anneke in Trollenland. Van 21 tot en met 26 februari in de Stadsschouwburg, Amsterdam.

In de Schouwburg, Leiden dinsdag de finale van het eerste Nationaal Tekstschrijvers Concours.

Jules Deelder presenteert zijn nieuwe programma Deelder leeft woensdag in Luxor, Rotterdam.

Charlotte Riem Vis regisseert Oidipous van Sofokles bij toneelgroep De Branding. Première op 22 februari in Dinertheater Brood en Spelen, Amsterdam.

Scapino maakt een tournee met de avondvullende dansvoorstelling Kathleen van Ed Wubbe. Zaterdag in Kerkrade, zondag in Almelo, woensdag in Drachten.

Stoere binken, lekkere meiden, een voorstelling voor jongeren door Danstheater Arena gaat zaterdag in première in De Krakeling, Amsterdam.

Bij dansgezelschap Reflex gaan Chez dré, een choreografie van Patrizia van Roessel en La Ritirata di Madrid van de Japanner Norio Mamiya in première. Op muziek van respectievelijk Bert Kleijn/Jan Kuiper en Luigi Boccherini. Zaterdag en zondag in de Stadsschouwburg in Groningen.

Al achttien jaar danst Wies Bloemen. Over die podiumervaring heeft ze de solo Al I gemaakt. Van 22 tot en met 25 februari in theater Frascati, Amsterdam.

Echo maakte choreograaf Frans de Geus speciaal voor de vernieuwde zaal van het Grand Theater, Groningen. Tekst van Paul Feld. Van 20 tot en met 4 maart.

Het Nederlands Danstheater 1 presenteert op 23 februari nieuw werk van Hans van Manen op muziek van de Poolse componist Henryk-Mikolaj Górecki. Het programma bevat verder Sweet dreams van Jiri Kylián, The Vile Parody of Address van William Forsythe en Sigue van Paul Lightfoot.

In het AT & T Danstheater, Den Haag, tot en met 25 februari.

Op 23 (première), 24 en 25 februari in het Rotterdamse theater Lantaren de dansvoorstelling Don Quichote van Grace Ellen Barkey. Een co-produktie van de Needcompany (Brussel) en Theater am Turm (Frankfurt).

Blue Field is een choreografie van Ted Brandsen voor Het Nationale Ballet op muziek van Alfred Schnittke. Donderdag gaat het in premère bij het Muziektheater in Amsterdam in een programma met werken van George Balanchine

(Monumentum pro Gesualdo en Movements for Piano and Orchestra) en Hans van Manen (Metaforen).

In Heritage tonen drie choreografen van Oosterse afkomst, Ubit Iskander, Josepha Dumatubun en Vik Sivalingam, het spanningsveld tussen oosterse tradities en invloeden uit het Westen. Van 18 tot en met 26 februari in de Melkweg, Amsterdam.

Meer over