theater

De Bolleneters, coproductie van de Haarlemse groep Het Gerucht en Toneelschuur Producties. Over een oude bollenboer en zijn zuster die naar het bejaardentehuis verhuizen en terugblikken op hun leven....

theater
Chopin?, nog twee extra ‘concertvoorstellingen’ door Yvonne van den Hurk en pianist Alexander Drozdov. Over de grote componist, gezien door de ogen van zijn geliefde, George Sand. Op 30 en 31 mei in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Wie is er bang voor Ine te Rietstap? en KOW (Kan Opera Worden) is een double bill, op 27 en 28 mei in Het Veemtheater, Amsterdam. KOW is een presentatie van Ton Heijligers en Wie is er... werd geregisseerd door Ine te Rietstap.

theater
Eindexamenpresentaties van de Utrechtse opleidingen docent drama en docerend theatermaker. Tien voorstellingen van twaalf studenten, in het Akademietheater in Utrecht, van 29 mei t/m 2 juni.

theater
All inclusive, locatievoorstelling van Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP en Jongerentheatergroep NiznO. Over vakantie vieren aan de Turkse kust, all inclusive, maar dan op een zorgboerderij, ‘puur natuur’, in een kasteel van stro op de Norgerweg in Veenhuizen. Naar een idee van Floris van Delft en Sjoerd Wagenaar, met tekstbijdragen van Martijn de Rijk. Vanavond t/m 5 juni; reserveren tel. 050-3113388.

theater
De Brief, solo van Catherine ten Bruggencate op basis van het boek Leven en Lot van Grossman. Het relaas van een moeder die haar zoon schrijft, vlak voordat ze door de nazi’s wordt vermoord. Vanavond t/m zondag in Theater Branoul in Den Haag; 7 t/m 10 juni in Frascati, Amsterdam.

theater
Whoiswhowaswhoistocome, locatieproject van kunstenaarsinitiatief De Maan op Rood/Noot, een voormalige paardenfokkerij bij Lage Weide in Utrecht. Inspiratie voor de voorstelling vormde het familie-epos As I Lay Dying van Faulkner. Laatste voorstellingen vanavond t/m zaterdag; donderdag extra matinee om 15u. Reserveren tel. 06-27524301 of www.demaan.com.

theater
Juliana van Ger Thijs gaat over de Greet Hofmans-affaire in retrospectief: in het vagevuur treffen Bernhard, Juliana, Hofmans en minister-president Beel elkaar. Een Bos Theaterproductie met Renée Soutendijk, Jaap Spijkers, Marisa van Eyle en Dic van Duin. Donderdag in Den Helder (De Kampanje), vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), 27 mei in Leidse Schouwburg, 30 mei in Apeldoorn (Orpheus), 1 juni in Enschede (Twentse Schouwburg), 2 en 3 juni in Den Haag (Kon. Schouwburg).

theater
Zelfportret, dat kan geen toeval zijn, door Dood Paard is een zelfportret van de oprichters (Manja Topper, Kuno Bakker en Oscar van Woensel) in relatie tot de actualiteit. Op 31 mei en 1 juni in Haarlem (Toneelschuur), 2 juni in Alkmaar (Provadja).

theater
Walhalla, locatieproject van Het Zuidelijk Toneel over idealisme. Drie teksten over een wereldverbeteraar (gespeeld door Bert Luppes), aangevuld met debatten en muziek. Vanavond t/m zaterdag in Hengelo (Storkfabriek, Esrein 44).

theater
Oresteia, nieuwe bewerking van het (bloedige) epos van Aischylos door het Nationale Toneel. Een marathonvoorstelling in regie van Johan Doesburg. Met Mark Rietman, Marie-Louise Stheins, Hans Hoes e.v.a. Laatste voorstellingen, vanavond t/m zaterdag om 18u in de Lourdeskerk in Scheveningen (www.oresteia.nl).

theater
Opening Night door NTGent en Toneelgroep Amsterdam. Ivo van Hove bewerkte het filmscenario van John Cassavetes. Een actrice raakt verstrikt in haar angsten en depressies na het dodelijke ongeluk van een jonge fan. Met Elsie de Brauw in de hoofdrol. Vanavond t/m zaterdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

theater
Hof van Haile door Orkater gaat over een dictator van een imaginair Afrikaans land, die alles en iedereen - inclusief een Noorse journaliste - gebruikt om zijn macht te behouden. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), vrijdag in Zaandam (Zaantheater), zaterdag in Goudse Schouwburg, dinsdag in Leidse Schouwburg, 31 mei en 1 juni in Utrecht (Stadsschouwburg), 2 juni in Delft (De Veste).

theater
Two of a kind is een tweeluik van Rotterdams Lef, dat ‘eigentijds theater vanuit een streetwise benadering’ maakt. Over volhouden en je doel voor ogen houden. Vrijdag in Lantaren/Venster, Rotterdam, 1 t/m 3 juni in Frascati, Amsterdam.

theater
Hersenschimmen, bewerking van Bernlefs boek door Guy Cassiers voor Ro Theater. Met Joop Keesmaat als de dementerende Maarten Klein. Van 25 t/m 28 mei in Groningen (Stadsschouwburg) en tot slot 31 mei t/m 3 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

theater
Quality Time van Mugmetdegoudentand heeft als ondertitel: ‘een black-fear-comedy’. Over een modern gezin met twee kleine kinderen, die meer gevoel voor realiteit hebben dan hun ouders. Met Joan Nederlof, Marcel Musters, Willem de Wolf en Lineke Rijxman. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Brakke Grond).

theater
Othello van Shakespeare door De Wetten van Kepler, in een vrije bewerking van regisseur Wim Berings. Over een liefde die verloren gaat door onzekerheid en jalouzie. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), vrijdag in Valkenswaard (De Hofnar) en tot slot 27 mei in Den Bosch (Verkadefabriek).

theater
Banden van Theatergroep Carver werd gemaakt door Beppie Melissen, Jim van der Woude en Martin Hofstra. Een moeder, haar zoon en haar broer wonen samen, zo vertrouwd met elkaar en toch zo vreemd soms. Vanavond t/m 29 mei in Amsterdam (Theater Bellevue).

theater
Paradijs sub aardeis een sf-sprookje van Els inc., geschreven door Nirav Christophe. Over een groepje uitverkorene dat de opgebrande aarde mag verlaten voor een nieuwe wereld. Daar zullen geen fouten meer worden gemaakt. Vrijdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater) en tot slot 27 mei in Dordrecht (Kunstmin).

theater
Paris, Texas door De Paardenkathedraal, naar het filmscenario van Sam Shepard. Over een man die probeert het geluk van zijn gezin terug te vinden. Met o.a. Peter de Graef. Regie: Paula Bangels. Vanavond in Apeldoorn (Orpheus), 26 en 27 mei in Haarlem (Toneelschuur).

dans
DANSnacht, zaterdag in alle zalen en foyers van de Rotterdamse Schouwburg, bestaat uit een reeks presentaties van Rotterdamse dansgroepen. Van 20 tot 2u zijn er optredens van onder meer Scapino Ballet, Meekers Uitgesproken Dans, Conny Janssen Danst, Dance Works en Rauher Engel.

dans
Summertime door danstheatergroep Illac gaat over nieuwe liefdes, die op den duur vanzelfsprekend worden, waarna kleine conflicten ontstaan? Vanavond en donderdag in De Engelenbak, Amsterdam, 9 t/m 11 juni in Hal 4, Rotterdam.

dans
Inc., vier werken van gastchoreografen (Jens van Daele, Noara Heilmann, Massimo Molinari, Inari Salmivaara) bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Vanavond t/m zondag in Melkweg Theater, Amsterdam.

dans
Fairy-Tales Reconfigured is een choreografie van Bruno Listopad, waarin onder meer een spiderman, een cowgirl, een indiaan, een prinsesje en een duiveltje figureren. Langzaam komen ze tot leven. Donderdag in Rotterdam (Lantaren/Venster).

dans
The Colour of Time van Nederlands Dans Theater I bestaat uit Skindex van Wayne McGregor, Shoot the Moon van Lightfoot León en Claude Pascalo van Kylián. Donderdag in Tilburg (Schouwburg), zaterdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), 31 mei in Arnhem (Schouwburg), 1 t/m 5 juni in Amsterdam (Muziektheater).

dans
Temtapsi Island door Hans Hof Ensemble gaat over twee vrouwen en een broer, alle drie gefascineerd door Kill Bill. Vanavond in Hengelo (Rabotheater), 25 en 26 mei in Den Bosch (Verkadefabriek).

dans
Het Zwanenmeer door het Nationale Ballet, tot slot vrijdag en zaterdag in Stadsschouwburg, Utrecht.

Meer over