THEATER

Heksenstreken (8+) door Theater Gnaffel. Poppentheater met levensgrote poppen over een meisje dat haar heksenfantasie uit de hand ziet lopen....

De oorlog van Kos (15+) door De Citadel. Een solo over de verhoudingentussen leraren en leerlingen, over afhankelijkheid en macht. De acteur isde leraar, het publiek de klas. Vrijdag en zaterdag in De Studio,Groningen.

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Onvervalst cabaret waarinkinderen onder meer worden aangesproken op hun hebberige gedrag. Zondag inde Schouwburg, Arnhem.

Sprookjes van nu (10+) van Kees van Loenen door Het Waterhuis. Regie:Roel Twijnstra. De dood, een aardige man, praat in de hemel met Bala, eenmeisje dat wil vergeten hoe hard ze op aarde heeft moeten werken. Maar Balais hindoe en moet na haar dood weer terug. Woensdag in CC `t Klooster,Rotterdam.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: LiesbethColthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Tweevrienden hebben elkaar sinds de oorlog niet meer gezien. Als de brug isherbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Vrijdag in De Krakeling,Amsterdam.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer.Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult, kanze haar hebberigheid niet inhouden. Zondag in De Roestbak, Almere.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie:Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren,over mooi en lelijk. Woensdag in Odeon, Zwolle.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar hetgelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een dorp zet een dodelijke ziektealle normen en waarden op hun kop. Vrijdag in het Zaantheater, Zaandam.

Meer over