Theater

Ken je klassiekers II

Aluin. Première 29/11 in Theater Kikker, Utrecht. Tournee t/m 10/5. aluin.nl

Aluin brengt de verhalen uit het Oude Testament tot leven en benoemt en passant de verwantschap met de Koran en de Joodse Tenach. De makers zien de Bijbel als een inspirerend, mooi, soms ingewikkeld, maar in elk geval belangrijk boek, net als de Ilias van Homeros, net als de werken van Shakespeare. Met Boris van Bommel, Hiske Eriks en Jilles Flinterman in regie van Victorine Plante.

Smaakvol avondje uit

Thomas van Luyn. Première 29/11 in de Kleine Komedie. Tournee t/m 11/4. bunkertheaterzaken.nl

Voor het eerst in acht jaar staat Thomas van Luyn weer solo in het theater met een programma vol grapjes en liedjes.

Love Sory de musical

Joop van den Ende Theaterproducties. Première 29/11 in Schouwburg het Park in Hoorn. Tournee t/m 13/4.

musicals.nl/lovestory

Een tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op het succesvolle en gelijknamige boek van Erich Segal en bekend van de gelijknamige film. In de hoofdrollen Freek Bartels en Celinde Schoenmaker in de regie van Paul Eenens.

Liefde en zo

Van Nienke Römer. Regie Kees Prins. Première 30/11 in Toneelschuur Haarlem. Tournee t/m 22/3. kotheaterproducties.nl

De komedie Liefde Enzo is het eerste toneelstuk van actrice Nienke Römer. In regie van Kees Prins vertolkt zij samen met haar man Frederik Brom de hoofdrol in dit liefdesverhaal. De impulsieve Claartje ontmoet de eeuwige student Lucas in de beddenwinkel waar hij werkt. Ze zijn totaal verschillend en dat vinden ze geweldig. Al snel trouwen ze en krijgen een zoon. Maar het dagelijkse leven haalt de romantiek met een noodvaart in.

Wolfshuilen

Toneelgroep Maastricht. Van 30/11 (première) t/m 22/12 in de Bordenhal in Maastricht. Tournee t/m 27/3.

toneelgroepmaastricht.nl

Judith de Rijke schreef deze pijnlijke familiegeschiedenis over twee broers en een zus die na de crematie van hun jongste broer samenkomen in hun ouderlijk huis dat al jaren leeg staat. Terwijl buiten de honden huilen, doen ze verwoede pogingen zich los te maken van het verleden, en van elkaar. Maar wanneer een bloedende vreemdeling het huis betreedt, lijkt er iets te veranderen.

Back To Basic

NUHR. Première 3/12 in Stadsschouwburg Haarlem.theater-haarlem.nl

De mannen van NUHR gaan back-to-basic in hun nieuwe programma. Zonder opsmuk, zonder gedoe, maar puur op inhoud. Helaas moeten Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas het dit seizoen ook zonder hun vierde man Eddie Wahr stellen, nadat onlangs bij hem leukemie werd geconstateerd.

De Welkom-Trilogie

Nieuw Niks. Première 30/11 in de Rotterdamse Schouwburg. Tournee t/m 1/2.

nieuwniks.nl

Geert Lageveen schreef drie grimmige plattelandssprookjes gebaseerd op absurde maar waargebeurde Friese familiedrama's. Wat bezielt de drie zussen uit Minnertsga om hun broer vier jaar dood op zijn kamer te laten liggen? Hoe komt de tandartsassistente uit Ny Beets er vier keer achter elkaar mee weg ongezien zwanger te zijn, en haar baby's in koffers te verstoppen? En hoe is de 64-jarige vrouw uit Harlingen er nog in geslaagd zwanger te worden? Met Marisa van Eyle, Roos Drenth, Arend Niks en Mick Paauwe in de regie van Gijs de Lange.

Wat doe ik hier?

Team Peter. Tournee t/m 31/1.

teampeter.nl ****

Met twee getalenteerde nerds heeft Nederland er zomaar vindingrijk superheldencabaret bij.

undefined

Meer over