theater

De goede mens van Sezuan van Brecht is een hedendaags sprookje over ‘het nut van naastenliefde’. Wat betekent goed zijn voor een ander?...

theater
De Heeren van het Veen is een voorstelling met muziek, spel en sport waarmee het vernieuwde Abe Lenstra Stadion in Heerenveen wordt geopend. Een spektaktel met 2300 deelnemers en Karin Bloemen en Peter Tuinman in de hoofdrollen. Tekst: Bouke Oldenhof. Regie: Jos Thie. Vanavond voor de bevolking van Heerenveen, vrijdag voor sponsors en seizoenkaarthouders van FC Heerenveen en vrijdag voor alle andere belangstellenden (www.ticketbox.nl).

theater
Alegría door Cirque du Soleil, een romantisch spektakel met trapezewerkers, acrobaten, Afrikaanse dansers, slangenvrouwen en elegante krachtpatsers. Van 14 juli t/m 20 augustus in een tent naast Amsterdam ArenA. Tickets via www.aub.nl

theater
Over het IJ Festival, met onder meer Dreef van Boukje Schweigman, Visnijd van Tg Bloody Mary, Tot Nut en Genoegen van Hans Hof Ensemble, Paradiso, stad van de toekomst van Theatergroep Max, Dan liever de lucht in Het Volksoperahuis en The Vicky Vinex Road Show van Growing Up in Public. Nog t/m zondag op het KNSM-terrein in Amsterdam-Noord (www.overhetij.nl).

theater
Henry IV van Shakespeare door Openluchttheater Diever. Een koningsdrama in twee delen. Vrijdag de première van deel II; en op 15 juli een marathon met beide delen. Daarna weer vanaf 16 augustus. Zie ook: www.shakespearetheaterdiever.nl

theater
De Parade, nog tot en met zondag in het Haagse Westbroekpark. Met Orkater, Teatro, Van Houts & De Ket, Dette Glashouwer, Henk Zwart, De Dutch Don’t Dance Division, Raymonde de Kuyper & Leny Breederveld, Eric Koller, Ellen ten Damme en De Levende Jukebox.

theater
Water, locatievoorstelling van De Theaterkade op Eiland 2 in de Vinkeveense Plassen. Een mini-opera, cabaret, historie en sketches over de relatie tussen mens en water en speciaal in dit plassengebied. Regie: Ton Offerman. Vanavond t/m zondag om 19.30 en 20 uur (www.theaterkade.nl).

dans
Empty White Horse door danswerkplaats DWA, vrijdag om 21 uur in het Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam. Vanaf 20.30 uur eerst twee korte danspresentaties.

jong
De Band krijgt kinderen, muziektheater voor alle leeftijden, zaterdag om 15 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam; woensdag om 13.30 en 15.30 uur Trapperdetrap door Peer & Pareas.

jong
De Kinderparade, onderdeel van het reizende theaterfestival De Parade, nog t/m zondag in het Westbroekpark in Den Haag. Met De Meekers, Hakim, Kindercabaret en Koken met Zegveld. Steeds vanaf 15 uur.

jong
Kom in de kijkdoos (4-12 jr), kijkdozen en aankleedpoppen knutselen in het Nationaal Onderwijsmusum, Nieuwemarkt 1a, Rotterdam. Tel. 010-4045425.

jong
Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421.

Meer over