THEATER

Het lelijke jonge eendje (4+) door Virga Lipman. Het beroemde sprookje verbeeld met 12 ganzen, 8 kalkoenen, één ontheemde ooievaar en een foeilelijk kuiken....

De oorlog van Kos (15+) door De Citadel. Een solo over de verhoudingen tussen leraren en leerlingen, over afhankelijkheid en macht. De acteur is de leraar, het publiek de klas. Zaterdag in De Studio, Groningen.

Kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Liedjes, verhaaltjes en grappen. Zondag in de Schouwburg, Tilburg en woensdag in De Stoep, Spijkenisse.

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (8+) door Max. Een kantoor in het weekend, een leeg zwembad of een gymzaal in de grote vakantie, je verwacht niets, maar de gebeurtenissen liggen op de loer. Zondag in Stadsschouwburg, Utrecht; woensdag in Het Kruispunt, Barendrecht.

Aan de overkant (8+) van Roel Adam door Huis a/d Amstel. Regie: Liesbeth Colthof. Over de Stari Most, de oude brug van Mostar, die is verwoest. Twee vrienden hebben elkaar lang niet meer gezien. Als de brug is herbouwd, kunnen ze dan nog wel samenleven? Vrijdag en zondag in Huis a/d Amstel Theater, Amsterdam.

Mie, een visserssprookje (6+) door Het Vervolg. Regie: Noël Fischer. Mie woont aan de Maas. Als haar man een vis vangt die wensen vervult, kan ze haar hebberigheid niet inhouden. Zaterdag in het Poppentheater, Amstelveen; zondag in de Rotterdamse Schouwburg.

Vlieg en de verkikkerde Pad (6+) door Theater Kwatta. Tekst en regie: Josee Hussaerts. Een muzikale voorstelling over verpadden en verkikkeren, over mooi en lelijk. Zondag in De Krakeling, Amsterdam; woensdag in De Lawei, Drachten.

Het licht (15+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Naar het gelijknamige boek van Torgny Lindgren. In een dorp zet een dodelijke ziekte alle normen en waarden op hun kop. Zaterdag in het Laaglandtheater, Sittard; dinsdag in het Kruithuis, Groningen.

Aap! De reis naar het westen (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Het Chinese verhaal over een snotaap en een boeddhistische monnik die naar India reizen op zoek naar geheime gebedsrollen. Gespeeld door 35 jongeren. Zaterdag om 19u en zondag om 14.30u in De Uitstek in Zwijndrecht.

Meer over