THEATER

Het laatste weekeinde van festival Overijssel op straat speelt zich vanmiddag en vanavond af in Lochem met Apex Moving Company, Schrikkel en Free Fantasy; zaterdag in Almelo met Hunting Party, Chrome, Nationaal Trottoir Gezelschap, De Steile....

'Met ons zou u kunnen ontdekken hoe opwindend een leven zonder opwinding is.'(Tao)

Beatrice Garumann en Hilleke Ozinga spelen met Rob Groothof Bom, vanavond (première) tot en met 16 juli in Het Veem Theater in Amsterdam.

Naast de visafslag in Den Oever De Zee van twijfel van Peter Paul Muller, de laatste in de serie lokatieprodukties Noordpunt-Zuidpunt door Hollandia. Tot en met 15 juli. Informatie: 075-310231.

Tot en met zaterdag in de haven van IJmuiden ook nog Herman Heijermans' Op Hoop van Zegen, geregisseerd door Mechtild Prins.

De Amerikaanse 'fool' Jango Edwards treedt zaterdag op in Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

In de Rozentuin achter museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam op acht zondagmiddagen buitenvoorstellingen. Deze zondag Jango's classic solo show van Jango Edwards en Jemand auf der Treppe van Orkater.

Theater Het Amsterdamse Bos speelt deze zomer Lear naar Shakespeare, een tragedie met verkleedpartijen, liedjes, en 'de mooiste nar die Shakespeare ooit schreef'. Tot en met 26 augustus, vanaf 11 juli. Informatie over doorgang van voorstellingen bij twijfelachtig weer: tel. 020-6433286 (na 18 uur).

Een theatrale verbeelding van de ondergang van de Titanic, het grootste passagiersschip aller tijden, door het Titanick Ensemble op 13, 14 en 15 juli op het NDSM-terrein, Van Riemsdijkweg tijdens het Over het IJ Festival in Amsterdam-noord. Informatie: 020-6255074

Meer over