THEATER

Theater De Engelenbak in Amsterdam vroeg vijf regisseurs (Edo van Dijken, Frances Sanders, Ruurd van Wijk, Eva Bauknecht, Wouter Eizenga) een toneeltekst van Fernando Arrabal te kiezen en die met amateurspelers te ensceneren....

In De Brakke Grond in Amsterdam vanavond de première van De Jantjes in een produktie van Nieuw West. Met Marien Jongewaard, Ton Kas en Willem de Wolf als Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus. Tot en met 8 juni.

Het voormalige zwembad de Regentes, in de Weimarstraat in Den Haag, moet een 'multifunctioneel theatercentrum' worden. Guusje Eijbers maakte als voorproefje de voorstelling Maanlicht en Rozen, over de leider van een misdaadorganisatie en zijn geliefde dochter Rosita. Van 1 tot en met 29 juni.

One Word Improv is een improvisatie-voorstelling door de Britse comedians Steve Frost, Eddie Izzard, Neil Mullarkey en Suki Webster, woensdag in het Nieuwe de la Martheater in Amsterdam.

Het is een bewerking van The beast in the jungle, Henry James' novelle over een man die wordt geobsedeerd door angsten en een vrouw daarin meetrekt. Tonny Vijzelman regisseert Hugo Metsers en Elvira Out. Vanavond tot en met 5 juni in De Brakke Grond in Amsterdam.

Rainer Werner Fassbinder bewerkte het blijspel Het koffiehuis van Coldoni tot een satire, waarin de zucht naar geld en macht als voornaamste drijfveer van de mens wordt getoond. Van 4 tot en met 8 juni door Theater van het Hoongelach in de regie van Miek Stranger, in de Bovenzaal van de Amsterdamse Stadsschouwburg.

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg speelt Eerste liefde van Beckett, op 6, 7 en 8 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Een solo-voorstelling door Bert André.

Sinds begin vorig jaar vertellen acteurs van het RO Theater Rotterdam verhalen uit Ovidius' Metamophosen. Op 6, 7 en 8 juni - onder het genot van een maaltijd - opnieuw een aantal delen uit het epos door verschillende acteurs.

Regisseur Bob Ruijzendaal bewerkte een tekst van de Amerikaanse schrijfster Joyce Carol Oates. Oates I is een Amphitheater-produktie door theatergroep Turista, van 4 tot en met 15 juni in het Amphitheater in Amsterdam.

De Meervaart in Amsterdam organiseert Sloterplas '96: van 6 tot en met 9 juni veel muziek en acts op de plas en aan de wal.

Carte Blanche produceert een solo-voorstelling op basis van de roman De Vergaderzaal van A. Alberts. Stefan Jung speelt de eenzame man wiens enige realiteit het vergaderritueel is. Vanavond, zaterdag (première) en van 4 tot en met 8 juni in het Van Gend & Loos-gebouw aan de Fuutlaan in Eindhoven.

Theatergroep Den Haag speelt Het Dispuut van Marivaux in de regie van Arda Brokmann, vanavond tot en met 22 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ode aan de Verlaten Zielen is 'een theatrale clownssolo voor volwassenen' door Jacqueline Kaptein van Theatergroep De Horzel, op 1 juni in het Kruithuis in Groningen.

Meer over