Theater

A Well Fucked Up Play van Ola Mafaalani/Theater a/h Spui en Alex d'Electrique. 'Opera, funk, blues en alle andere combinaties die God verboden heeft.' Regie: Ola Mafaalani....

Publiek van en door De Noordelingen. Regie: Richard Gonlag. Van 14 t/m 18 mei in het Kruithuis in Groningen.

Audio door Kassys. Over doen alsof, overdreven beleefdheid en angstzweet. Regie: Mette van der Sijs. Van 10 t/m 18 mei in het Gasthuis in Amsterdam, première zaterdag.

Verhalen uit de harem door Amsterdam Chamber Theatre ademt de sfeer van Sheherazade's '1001 Nacht' en keert het fenomeen harem binnenstebuiten. Regie: Vladimir Koifman. Van 14 t/m 19 mei in de Bovenzaal van Stadsschouwburg Amsterdam.

De Wespenfabriek van Iain Banks door het RO Theater. Over de obsessies van een onaangepaste jongen. Regie: Guy Cassiers. Steven van Watermeulen ontving voor deze hoofdrol de Louis d'Or 2001. Van 8 t/m 11 mei in Frascati in Amsterdam, 16 t/m 18 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

Dovenmansoren van Elmer Schönberger door De Appel. Hoe een aantal mensen op de begrafenis van de beroemde dirigent Otto Goud, sectie op de nagedachtenis van de dirigent pleegt. Met o.a. Sacha Bulthuis, Hubert Fermin en Paul Hoes. Regie: Gijs de Lange. Tot en met 8 juni in het Appeltheater in Den Haag.

Welkom in het Bos door De Mexicaanse Hond. Twee vrouwen raken op drift en worden met open armen ontvangen in het bos. Met Annet Malherbe, Liz Snoijink en Pierre Bokma. Script en regie: Alex van Warmerdam. Tot en met 9 mei in de Toneelschuur in Haarlem, van 11 t/m 14 mei in het Grand Theatre in Groningen.

Sixpack door Het Vervolg: vanavond t/m zaterdag in het Bonnefantenmuseum de eenakters 'Kunst' van Yasmina Reza en 'Ik geloof tot hij kijkt', een solo door Mieneke Bakker over een vrouw die een belofte wil zijn voor iedereen, een tekst van Ad van Iterson, regie: Floor Huygen. Tel. 043-3507171 (www.hetvervolg.nl).

Gagarin Way van Gregory Burke door Het Nationale Toneel. Gitzwarte komedie over een wereld waarin nobele bedoelingen zijn zoekgeraakt. Beste stuk in de catagorie Fringe Theatre op het Edinburgh Theaterfestival 2001. Regie: Johan Doesburg. Tot en met 16 mei in de Guido de Moorzaal van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De verlosser van Flip Broekman en Thomas Verbogt. Lunchtheatervoorstelling door John Buysman, Anke van 't Hof, Jan-Willem Brouwer en veel poppen. Tot en met 19 mei in Theater Bellevue in Amsterdam.

Nora van Henrik Ibsen door het Onafhankelijk Toneel/Theater Tensift. Regie: Gerrit Timmers. Stuk over de positie van de vrouw binnen haar gezin. Gespeeld in het Marokkaans met Nederlandse boventitels. Vanavond in Theater Kikker in Utrecht, donderdag in Theater Lieve Vrouw, 10 en 11 mei in het Volksbuurttheater in Den Haag, 12 mei in De Meervaart in Amsterdam, 15 en 16 mei in de Toneelschuur in Haarlem.

Misdaad en Straf van Dostojevski door het Barre Land. Uit de reeks 2x2=5, waarin de groep het werk van de Russische schrijver onder de loep neemt. Op 10 en 11 mei in Schouwburg Arnhem.

De Vrek van Molière door het Nationale Toneel. Komedie met Gees Linnebank als de oude Harpagon, die als een havik waakt over zijn geld. Regie: Karst Woudstra. Vanavond in Schouwburg Tilburg, vrijdag in De Kring in Roosendaal, 11 mei in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, 14 mei in het Zaantheater in Zaandam, 15 en 16 mei in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Snaren door Toneelgroep Amsterdam, tekst en regie van Gerardjan Rijnders. Voorstelling over het begin aller tijden. Op 15 mei in De Harmonie in Leeuwarden, 16 mei in Stadsschouwburg Groningen.

Thyestes van Hugo Claus door De Wetten van Kepler. Regie: Wim Berings en Dominique Hoste. Naar de tragedie van Seneca, waarin Atreus zijn broer zonder dat hij het weet diens kinderen laat verorberen. Tot en met 11 mei in Plaza Futura in Eindhoven, 15 en 16 mei in het Laktheater in Leiden.

Ivanov en De Woudduivel, twee keer Tsjechov door het Onafhankelijk Toneel, geregisseerd door Mirjam Koen. In Theater Bellevue, Amsterdam vanavond t/m 12 mei een reprise van 'De Woudduivel', en van 14 t/m 19 mei 'Ivanov'.

Lied in de schemering van Noel Coward door Joop van den Ende Theaterproducties. Een schrijver, zijn vrouw en een ex-geliefde op zoek naar wie ze werkelijk zijn. Met Willem Nijholt, Anne-Wil Blankers en Pleuni Touw. Vanavond in Geert Teis in Stadskanaal, 10 mei in De Maaspoort in Venlo, 12 mei in Stadsschouwburg Sittard, 14 mei in Theater a/d Schie in Schiedam, 15 mei in de Rijswijkse Schouwburg.

Meer over