THEATER

Rieks Swarte regisseert De vertellingen van 1001 Nacht, een bewerking van de beroemde verhalen door Niek Barendsen. Met Elsje de Wijn, Sabrina van Halderen en Ali Çifteci....

Het Haarlems Toneel brengt de komende maanden een feuilleton rond het werk van Hildebrandt ter viering van het 750-jarig bestaan van de stad Haarlem. De eerste voorstelling is Het linnen dient keurig gevouwen van Haye van der Heyden met Jules Croiset, Hein van Beem, Teuntje de Klerk en Elsje Scherjon. Op 1 en 2 januari in de Stadsschouwburg Haarlem.

Na jarenlange afwezigheid is Vondels Gysbreght van Aemstel terug op Nieuwjaarsdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Vanwege het 100-jarig bestaan heeft Cox Habbema opdracht gegeven voor een eigen produktie onder de titel Gijsbrecht. Margrith Vrenegoor regisseert Theo Fransz als Gijsbrecht en Kathenka Woudenberg als Badeloch in een eigenzinnige cast. De muziek werd gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen. Van 1 tot en met 13 januari.

De jongerenmusial The Wiz gaat op 3 januari in een produktie van Stichting Theaterplan in première in de Stadsschouwburg in Eindhoven.

Jannie Houweling speelt Monoloog, een zelfgesprek van een gebroken vrouw naar Simone de Beauvoir in regie van Rick Nicolet. In de Bovenzaal van de Amsterdamse Stadsschouwburg van 3 tot en met 8 januari.

Theater Poppenkeet brengt Megaster voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder in Nieuwe de la Mar, Amsterdam. Van 3 tot en met 8 januari. Met Kapitein Kurk, Professor Schok en Gerda Whopper.

De Maastrichtse theaterwerkplaats Kruis van Bourgondië speelt in het Amphitheater in Amsterdam Voorwerp van verlangen naar Don Carlos van Schiller. Van 4 tot en met 7 januari.

Behoefte aan kermis is een voorstelling van Anneke Bonnema en Nicole Balm op basis van gedichten van Arthur Rimbaud. In de Brakke Grond, Amsterdam op 5, 6 en 7 januari.

Mark Boode speelt de monoloog Zweet, een voorstelling tussen cabaret en toneel in regie van Annemiek Nienhuis. In De Melkweg, Amsterdam op 5, 6 en 7 januari.

In De Kleine Komedie in Amsterdam vanaf dinsdag Bert Klunder en Milou Frenken in Varkens wassen.

Eenmalig in Nederland, het Roemeens Staatsballet Fantasio met De gelaarsde kat in een familievoorstelling vol sprookjesdans. Vanavond in Cultureel Centrum Winterswijk.

Rosas, de groep van de choreografe Anne Teresa de Keersmaeker, speelt de voorstelling Amor constante más allá de la muerte op muziek van Thierry de Mey, live begeleid door het ICTUS Ensemble. Op 5, 6 en 7 januari in het Muziektheater in Amsterdam.

Het Nationale Ballet geeft zondag 1 januari een nieuwjaarsgala in het Muziektheater Amsterdam met gastsolisten Miyako Yoshida en José Manuel Carreño.

Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard maakten voor acht dansers de produktie Wonderful World. Felix Meritis, Amsterdam, 3 tot en met 21 januari.

Van 5 tot en met 8 januari in Danswerkplaats Amsterdam studio-voorstellingen van Job Cornelissen en Annelie David.

Meer over