Theater

AriannaP

De Veenfabriek. Van 23/5 (première) t/m 16/6 op buitenlocatie Haagweg 8 in Leiden. veenfabriek.nl

Tragikomische muziektheatervoorstelling over liefdesverdriet gebaseerd op de Griekse tragedie over Arianna en Theseus. Met Yonina Spijker, Jacobien Elffers, Milena Haverkamp en Annelinde Bruijs in regie van Lizzy Timmers.

Moeder en kindP

Toneelgroep Maastricht. Première 24/5 in de Bordenhal in Maastricht en op 10 en 11/6 in Compagnietheater Amsterdam.

toneelgroepmaastricht.nl

In Moeder en kind van de Noorse schrijver Jon Fosse (1959) krijgt een moeder na jaren bezoek van haar zoon. Ze blijken vreemden voor elkaar. Gedurende de tijd die ze met elkaar doorbrengen, zoeken ze naar elkaar, proberen ze samen te zijn, elkaar te doorgronden en te herkennen. Welke herinneringen delen ze, wat ontbreekt? Met Marlies Heuer en Lowie van Oers in regie van Suze Milius.

Mush-roomP

Needcompany. Eenmalig in de Brakke Grond in Amsterdam op 24/5.

needcompany.org

De paddestoelen komen in opstand in deze performance van Grace Ellen Barkey en Needcompany, waarvoor The Residents de muziek schreven.

NoraP

STAN. Op 24 en 25/5 in De Brakke Grond in Amsterdam. stan.be

Nora of Een Poppenhuis van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen veroorzaakte heel wat opschudding toen het in première ging in 1879, want het biedt een uiterst kritisch beeld van de traditionele rol van man en vrouw in het 19de-eeuwse huwelijk. En is de positie van de vrouw wel echt veranderd sinds die tijd? Van en met Jolente De Keersmaeker, Wine Dierickx, Tiago Rodrigues en Frank Vercruyssen.

MusicalmemoriesP

Stadsschouwburg Haarlem, 26/5.

musicalmemories.nl

Een avond vol musicalhits uit de shows van de afgelopen jaren, gezongen door Tony Neef, Linda Wagenmakers, René van Kooten, Jeroen Phaff, Marleen van der Loo, een grote liveband en het MusicalCamp ShowChoir.

StormvogelsP

TG Oostpool en ArtEZ. Première 28/5 in Huis Oostpool in Arnhem. Aldaar t/m 2/6.

oostpool.nl

Toneelgroep Oostpool en het gehele derde jaar van ArtEZ Toneelschool maken een voorstelling op basis van het stuk Vijanden van de Russische schrijver Maxim Gorki waarin het begrip revolutie Met Eva Heijnen, Tom Jaspers, Anna Nijenhuis e.a. in regie van Casper Vandeputte.

Im weissen rössl P

Fa Rieks Swarte. Première 25/5 in Studio 11 in Haarlem. Aldaar t/m 8/6.

toneelschuur.nl

Im Weißen Rössl am Wolfgangsee is een revueoperette over de perikelen in en om een gelijknamige hotel in de Oostenrijkse Alpen. Een kluchtig verhaal met swingende jazz, walsen en gevoelige ballades. Van en met: Steven de Jong, Ferdi Janssen, Maarten de Rooij, Jacqueline van Eeden en Ina Veen.

De komst van Xia

Wunderbaum. T/m 22/6 op voormalig station Hofplein in Rotterdam

wunderbaum.nl jjjjj

Van intiem filosofisch theater

tot indrukkwekkend machtsvertoon.

undefined

Meer over