Theater

SCHOON SCHIPP

Jasper van Kuijk. Première 23/1 in Theater Bellevue, Amsterdam. Tournee t/m 10/5.

jaspervankuijk.nl

Jasper van Kuijk, winnaar van Cameretten 2010, laat in zijn tweede show alle principes varen. Dat maakt het leven heerlijk overzichtelijk en opent de deur voor een frisse blik op markten en mensen, stad en land, bonussen en aflaten.

lONGENP

Première 23/1 in Compagnietheater Amsterdam. Tournee t/m 27/2.

studiodubbelagent.com

Bekroond toneelstuk van de jonge Britse schrijver Duncan Macmillan over een generatie voor wie onzekerheid de enige zekerheid is. Teun Kuilboer en Laura de Boer spelen een jong stel dat niet kan beslissen of ze een kind willen. Denken ze er te veel over na, dan doen ze het nooit. Denken ze er te weinig over na, dan wordt het een ramp.

i HAVE A DREAMP

DOX. Première 23/1 in Theater Kikker in Utrecht. Tournee t/m 25/4. wijzijndox.nl

In crisistijd durft een jonge generatie te dromen van een nieuwe toekomst. Hun tijd is gekomen en zij kunnen het verschil gaan maken; want als je niets hebt, kun je ook niets verliezen. Fysieke theatervoorstelling van DOX met o.a. Ymke van Hoof, Wensley Piqué en Sem Klarenbeek in regie van Marjan Barlage.

wELKOM IN HET BOS P

De Mexicaanse Hond/Orkater. Première 24/1 in Stadsschouwburg Haarlem. Tournee t/m 5/4.

orkater.nl

Film- en theatermaker Alex van Warmerdam maakte Welkom in het bos in 2002. Dit veelgeprezen korte, geestige stuk over twee vrouwen en hun merkwaardige avonturen in het bos, is dit seizoen in een remake voor de grote zaal te zien. De vrouwen horen 's nachts enge geluiden en stuiten op een aantal merkwaardige personages: een timide faun, een rijke nietsnut en een onbehouwen priester. Met Hadewych Minis en Tiny Bertels, en net als in 2002 met Pierre Bokma.

WHITE LIESP

Sontag. Première 24/1 in de Toneelschuur in Haarlem en op tournee t/m 6/2.

sontag.be

White Lies is de tweede van een reeks theatersolo's die Lies Pauwels in nauwe samenwerking met (toneel)schrijvers tot stand brengt. In dit stuk, geschreven door Rob de Graaf, zien we een vrouw met het hart op de tong. Maar is het de waarheid die we te horen krijgen? Of is het een verzonnen werkelijkheid, omdat het nu eenmaal goed uitkomt?

aFBLIJVENP

Première 26/1 in Parktheater Eindhoven. Tournee t/m 17/5. afblijvenmusical.nl

Dick van den Heuvel bewerkte het jeugdboek Afblijven van Carry Slee tot een musical. Melissa kan haar geluk niet op als ze mag dansen in een videoclip van een bekende artiest. Maar dan komt ze in aanraking met drugs. Met rollen voor o.a. Natasha Willems, Gijs Stallinga, Renée de Gruijl en Robin van den Heuvel.

Programma IIIP

NDT1. Van 29/1 (première) t/m 2/2 in Lucent Danstheater Den Haag en op tournee t/m 22/2. ndt.nl

In Programma III danst NDT1 Ji¿í Kylián's choreografie Hearts Labyrinth uit 1984 en twee wereldpremières: nieuw werk van Marco Goecke en van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. In Den Haag en Amsterdam wordt het programma live begeleid door Holland Symfonia.

aLI b bEKEND/TP

Première 25/1 in Diligentia, Den Haag. Tournee t/m 11/4. alib.nl

Kansarme Marokkaan uit Amsterdam-Oost schopt het tot publiekslieveling. Te mooi om waar te zijn? In zijn nieuwe show laat Ali B het achterste van zijn tong zien.

dUSP

Joep Onderdelinden. Première 27/1 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Tournee t/m 21/5. joeponderdelinden.nl

Niemand minder dan Postbode Siemen keert terug in de nieuwe show van Joep Onderdelinden. Samen trekken zij ten strijde tegen het huidige 'gedoemdenk'.

undefined

Meer over