Theater

M/V terug naar af van en door Mugmetdegoudentand. Jeroen Willems begeleidt Marcel Musters en Maureen Teeuwen in deze voorstelling over het verlangen om de ander te doorgronden....

Madeleine, herinneringen III van Jan Langedijk door mimetheatergezelschap De Daders/Jan Langedijk. Derde deel in een drieluik waarin de groep onderzoekt hoe geluid ons geheugen kan verbeelden. Vanavond in Perdu in Amsterdam, 16 t/m 20 april in Frascati in Amsterdam, première dinsdag.

Etty, fragmenten uit het dagboek van Etty Hillesum, bewerkt en bespeeld door Margreet Blanken. Over de laatste jaren uit het leven van een jonge joodse vrouw. Vanavond t/m zaterdag in Literair Theater Branoul in Den Haag.

Kut! van Manoushka Zeegelaar Breeveld. Regie Rob de Kuiper. De vagina is niet voor iedereen de zegen die het zou kunnen en moeten zijn. Tot en met 19 april in Cosmic Theater in Amsterdam.

Mooi! van Gerardjan Rijnders door Aluin. 'Een vileine taalstruggle, venijnige cultuurclash, maar bovenal treurige liefdesquerrilla.' Regie: Marcel Lenssen. Tot en met 14 april in Theater Kikker in Utrecht (première vrijdag), 16 april in Theater a/h Spui in Den Haag, 17 en 18 april in Plaza Futura in Eindhoven.

Kopkisten door Warner & Consorten, een nieuwe voorstelling waarin performance, beeldende kunst, muziek en dans bij elkaar komen. Tot en met 27 april op de NDSM-werf (Neveritaweg 15) in Amsterdam-Noord, première vrijdag. Tel. 020-6632656.

Wachten op Godot van Samuel Beckett door Dood Paard. Vertaling van Jacoba van Velde. Tot en met 13 april in Frascati in Amsterdam, première vrijdag.

MF Revisited. Opdracht in deze serie voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel luidt: maak een actuele voorstelling van een klassieker. Van 18 t/m 21 april speelt NNT 'As you like it' van Shakespeare in disco The Palace (Gelkingestraat 1) in Groningen; van 16 t/m 27 april 'Oeboe of een hommage aan de frituur' naar 'Ubu Roi' van Alfred Jarry in de Machinefabriek in Groningen. Meer info: tel. 050-3113388 (www.nnt.nl).

Vrek van Molière door het Nationale Toneel. Komedie met Gees Linnebank als de oude Harpagon, die als een havik waakt over zijn geld. Eerste regie van Karst Woudstra bij het NT. Vrijdag in De Maagd in Bergen op Zoom, vrijdag in het Singer Theater in Laren, 13 april in de Markant in Uden, 16 april in in het Stadstheater in Zoetermeer, 17 april in Het Park in Hoorn.

Snaren van Gerardjan Rijnders door Toneelgroep Amsterdam. Voorstelling van en geregisseerd door Rijnders over het begin aller tijden. Vanavond in Schouwburg Tilburg, zaterdag in Stadsschouwburg Haarlem.

Thyestes van Hugo Claus door De Wetten van Kepler. Regie: Wim Berings en Dominique Hoste. Naar de tragedie van Seneca, waarin Atreus zijn broer zonder dat hij het weet diens kinderen laat verorberen. Vanavond in Theater a/h Spui in Den Haag, vrijdag in Lux in Nijmegen, 17 en 18 april in De Vorst in Tilburg.

Kleine luiden van Maxim Gorki door Toneelgroep Oostpool, een voorstelling over de botsingen in huize Bessemjónov. Regie: Rob Ligthert. Tot en met 25 mei in Huis Goes in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tel. 026-4459625.

De Koopman van Venetië van Shakespeare door Toneelgroep Amsterdam. In de regie van Ola Mafaalani gaat het stuk over het grote spel van de moderne, dolgedraaide economie van nu. Vanavond in Theater a/d Parade in Den Bosch, vrijdag in Stadsschouwburg Eindhoven, zaterdag in De Vest in Alkmaar, dinsdag in de Leidse Schouwburg, woensdag in Junushoff in Wageningen.

Meer over