Theater

DE PARADE

T/m 3/8 in het Moreelsepark in Utrecht en van 8 t/m 24/8 in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. deparade.nl

Reizend theaterfestival De Parade staat ook de komende dagen nog in Utrecht met op het programma o.a. Ludwig door Groots en Meeslepend (jjjjj), Buurman en Buurman XL, Jesus is my homeboy door Young Gangsters en Honger naar jou door John Buijsman. Verder voorstellingen van o.a. Ashton Brothers, Dox, De Deeldeliers (jjjjj) , Ulrike Quade Company en Dette Glashouwer. Net als ieder jaar is er een Kinderparade, de zweefmolen en de Silent Disco.

undefined

SPEKTAKEL X

Circus Treurdier. Première 26/7 in Studio 33 in Amsterdam Noord. Tournee t/m 20/9. circustreurdier.nl

Circus Treurdier speelt Spektakel X, een absurdistische muziektheatervoorstelling over de invloed van de media op onze maatschappij en hoe de wereld aan sensatiezucht ten onder kan gaan. Van en met Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Thomas Spijkerman, Bart Rijnink en Dorien van Gent in regie van Joost van Hezik.

undefined

ATTACK OF THE KILLER BIKES

Boom Chicago. T/m 31/8 in Boom Chicago, het voormalige Rozentheater in Amsterdam. boomchicago.nl

De nieuwe zomervoorstelling van Boom Chicago is een mix van geschreven scenes, improvisatie, muziek en video over het grote gevaar in Amsterdam: de fiets. Van gestresste Amsterdammers in de ochtendspits tot toeristen die de verkeerde stad hebben uitgekozen om te leren fietsen.

undefined

CABARET IN HET VONDELPARK

Op 26/7 in het Openluchttheater in het Amsterdamse Vondelpark.

openluchttheater.nl

Zaterdagavond staan twee cabaretiers geprogrammeerd in het Openluchttheater van het Vondelpark. Pepijn Schoneveld speelt zijn show Meneer Jongetje en Javier Guzman is te zien met Delirium II.

undefined

MIRROR MIRROR

Conny Janssen Danst. T/m 20/7 in de Onderzeebootloods in Rotterdam.

connyjanssendanst.nl ****

Alleen al het decor van Mirror Mirror is een bezoekje waard. Op de vloer waar vroeger duikboten droog vielen, is nu een gigantisch bassin aangebracht. Daarboven hangt een megagrote spiegel die licht, beweging, golfslag en projectie weerspiegelt. Veertien dansers bewegen door het bassin tot het water in hun schoenen klotst. Onderwijl speelt Sinfonia Rotterdam fraaie composities van Joby Talbot, Philip Glass en John Adams. Een hoogtepunt in het oeuvre van Conny Janssen.

undefined

TRIPPERS

Firma Mes. T/m 16/8 in Tropicana in Rotterdam. firmames.nl

De wildwaterbaan van leegstaand zwemparadijs Tropicana is het decor voor de nieuwe zomervoorstelling van Firma Mes. Trippers vertelt het verhaal van Femke en Jamie. Hun vrienden gaan op examenreis naar Lloret, maar zij kunnen door geldgebrek niet mee. Ze besluiten in te breken bij een zwembad in een bungalowpark. Elfie Tromp schreef de tekst, en baseerde zich op de film Spring Breakers. Verwacht bikini's, pistolen en veel neon.

undefined

MANSHOLT

Tournee t/m 14/9.

mansholt-theater.nl ***

In de locatievoorstelling Mansholt van Tjeerd Bisschof kruipt Helmert Woudenberg in de huid van Sicco Mansholt, eurocommissaris van landbouw. Vlak voor zijn pensioen wordt hij geconfronteerd met de negatieve gevolgen de door hem gevoerde politiek. Hij neemt afstand van zijn eigen beleid en maakt een rigoureuze omslag, die niet beperkt blijft tot de politiek. Regie: Jeroen van den Berg.

undefined

PICNIC

Vis á Vis. T/m 7/9 bij het Almeerderstrand in Almere. visavis.nl

Komische thriller in de open lucht, waarbij het publiek letterlijk twee kanten van de zaak krijgt voorgeschoteld.

undefined

Meer over