Theater

Het Braambos is een tekst van Willem Jan Otten over vergeving. Een vrouw ontmoet de man die haar tweelingzus ernstig heeft beschadigd....

Het Tapijt, een 'speelgoedvoorstelling' van Firma Rieks Swarte naar het beroemde tapisserie van Bayeux, dat over de historische slag bij Hastings in 1066 vertelt. Een reprise. Op 1 (première), 2 en 3 januari in de Toneelschuur in Haarlem.

Januari revival show of Duizend excuses van de straat door Dood Paard, Discordia en de band Kluge Leute. Een 'verfrissend en verhelderend muzikaal en theatraal programma gecombineerd met een lading Underberg en pils'. Op 4, 6, 7 en 8 januari in De Balie, Amsterdam.

Tantalus in een bewerking van John Barton door Toneelgroep De Appel. Monsterproductie van twaalf uur, gespeeld op één dag. Een klassieke familiegeschiedenis in veelvoud. Aus Greidanus regisseert o.a. Sacha Bulthuis, Carine Crutzen, Reinout Bussemaker en Hubert Fermin. Tot eind mei in het Appeltheater in Den Haag.

De Twaalfde Nacht (8+) naar Shakespeare door Laika/RO Theater. Iedereen is verkikkerd op de verkeerde in deze uitbundige familievoorstelling. Regie: Jo Roets. Tot en met 4 januari in de Rotterdamse Schouwburg.

De Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen, die vrouwen met een islamitische achtergrond interviewde. Monologen door Marokkaanse, Somalische, Nederlandse en Turkse vrouwen. Op 2 en 3 januari in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 7 januari in Theater van Vlaardingen, 9 en 10 januari in Den Haag (Theater a/h Spui).

Dolly, and the art of being myself door Boogaerdt/Van der Schoot. Een voorstelling over look-a-likes. Op 7 januari in Apeldoorn (Gigant), 8 januari in Oss (De Groene Engel).

Samenzwering van idioten van John Kennedy Toole, een co-productie van KVS/De Bottelarij en De Theatercompagnie. Regie: Theu Boermans. Tot en met 10 januari in het Compagnietheater in Amsterdam.

De Revisor van Gogol door De Paardenkathedraal. Over een groepje kleinburgers in een slaperig stadje waar plotseling een inspecteur (revisor) op bezoek komt. Regie: Dirk Tanghe en Paula Bangels. Op 2 en 3 januari in Amstelveen (Schouwburg), 6 januari in Apeldoorn (Orpheus), 7 januari in Breda (Chassé Theater).

De Meid/Kwelling van Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers. In De Meid chanteert een dienstmeid haar madam; Kwelling gaat over de onuitgesproken liefde van een ouder echtpaar, waarvan de man blind is. Op 7 januari in De Vest, Alkmaar en op 9 januari in de Goudse Schouwburg.

Meer over