Theater

FAIRYTALES

Nationale Ballet. Première 1/3 in Muziektheater Amsterdam. Aldaar t/m 16/3.

nationaleballet.nl

Het Nationale Ballet presenteert in coproductie met het prestigieuze American Ballet Theatre een gloednieuwe versie van het balletsprookje Firebird (Vuurvogel), in een choreografie van Alexei Ratmansky. Deze Nederlandse première wordt gecombineerd met Midzomernachtsdroom, een komisch én magisch hoogtepunt uit het oeuvre van de grootste Engelse choreograaf van de twintigste eeuw: Sir Frederick Ashton.

PULCINELLA & PAARSE DWAZEN (6+)

Introdans voor de jeugd. Première 1/3 in de Schouwburg in Arnhem. Tournee t/m 18/5. introdans.nl

In Pulcinella & paarse dwazen neemt Introdans jong en oud mee in een clowneske wereld, waarin de liefde en andere menselijke uitspattingen en gebreken tot heel wat komische verwarring en absurde situaties leiden.

GOUDEN TONEELJAREN

Anne-Wil Blankers. Op 2/3 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en op 9/3 in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

ks.nl ssba.nl

Volkskrant-recensent Hein Janssen gaat live in gesprek met Anne Wil Blankers, die dit jaar haar gouden toneeljubilieum viert. Voor publiek, in de schouwburg, op het podium waar ze zoveel en zolang heeft gestaan. Een gesprek over leven en werk, over koninginnen en volksvrouwen, over tragedies en komedies, over twijfels en roem, over thuis en op reis.

FADO

Internationaal Danstheater. Première 3/3 in DeLaMar Amsterdam. Tournee t/m 17/4.

intdanstheater.net

Internationaal Danstheater en Companhia Portuguesa de Bailado Contemporaneo dansen Fado, een choreografie van Vasco Wellenkamp met muzikale begeleiding van de Portugese fadozangeres Carla Pires en haar gitaristen.

TEERLING

Claudia de Breij. Tournee t/m 28/5.

claudiadebreij.nl ****

Maatschappijkritiek, geestige observaties en goede muziek. Claudia de breij brengt een zorgvuldig opgebouwd, veelzijdig theaterprogramma.

THE FAIRY QUEEN

Nationale Reisopera en De Veenfabriek. Tournee t/m 8/3. reisopera.nl ****

Nationale Reisopera en De Veenfabriek spelen Shakespeares Fairy Queen met aanstekelijke humor van regisseur Paul Koek en ontroerende muziek, al blijft drieënhalf uur theater lang.

THE TRUTH ABOUT KATE

Tournee t/m 8/3.

frascatiproducties.nl ****

Davy Pieters toont in The Truth About Kate de extreme consequenties van het verlangen van een gewoon meisje (gespeeld door Naomi Velissariou) om te leven als een superster.

DANTONS DOOD

Toneelgroep Amsterdam. Tournee t/m 13/4. tga.nl ****

Na zijn radicale Macbeth neemt Johan Simons opnieuw een klassieker uit het wereldrepertoire onder handen. In Dantons dood van Georg Büchner plaatst hij de twee kopstukken van de Franse Revolutie, Danton (Hans Kesting) en Robespierre (Gijs Scholten van Aschat), lijnrecht tegenover elkaar.

ROBIN HOOD

Het Laagland. Tournee t/m 18/5.

hetlaagland.nl ****

In deze jeugdvoorstelling lijk je in een drakerig middeleeuws spektakel te belanden, maar dan blijkt alles anders te zijn in deze ludieke heldenroep.

KOUD VUUR (6+)

Toneelmakerij. Tournee t/m 13/4.

toneelmakerij.nl ****

Een fraaie ode aan de magie van de toneelmachinerie: gul in geschmier en theaterclichés.

undefined

Meer over