THEATER

Theatergroep Tamtam speelt de zomervoorstelling Souvenir op 2 juli op het Straattheaterfestival in Enschede en op 3 juli in het festival De Karavaan in Enkhuizen....

Actrice Jetty Terborg staat met haar soloprogramma Taante komt vanavond en morgen in het Betty Asfalt Complex Amsterdam. Theatrale ontboezemingen van een Surinaamse volksvrouw.

Maatschappij Discordia speelt als fin de saison van 4 tot en met 9 juli de oorspronkelijke versie van De Roovers van Friedrich Schiller in Felix Meritis, Amsterdam. Aan dit in Nederland zelden gespeelde stuk werken alle Discordia-acteurs mee, aangevuld met een groep studenten van het Antwerpse conservatorium. De voorstelling begint om 20.30 uur en wordt zo lang mogelijk zonder kunstlicht gespeeld.

In theater Kampina in Amsterdam-noord de theaterdans-voorstelling Déjà Vu van Karin Stefani op muziek van Internoise. Op 1, 2 en 3 juli.

Phèdre van Racine wordt gespeeld in regie van Judith de Rijke tot en met 2 juli in het Veem Theater, Amsterdam.

De Gebroeders Flint werken voor hun jaarlijkse zomervoorstelling dit keer samen met het Willem Breuker Kollektief. De overval is de titel van deze show vol acteergeweld en zomerse muziek. Vanavond première op de Noordermarkt in Amsterdam, waar het stuk ook zaterdag nog te zien is. Daarna tournee door het hele land.

Rondom De Drommedaris in Enkhuizen op 1, 2 en 3 juli het Straatfestival Enkhuizen met onder meer La Compagnie pour rire, Theo Bodewes en Jules Unlimited.

Helmert Woudenberg treedt met zijn solovoorstelling Mila Repa vanavond op in het openluchttheater van het Vondelpark in Amsterdam. Daar zaterdag ook cabaretgroep Niet uit het Raam en zondag muziek van onder anderen De Dijk.

De legende van de Vliegende Hollander inspireerde Jef Hofmeister tot zijn 'De dood en de zee', een volksopera in twaalf liederen. De voorstelling wordt gespeeld door ELS Theatercollectief, met medewerking van het Zeemannenkoor de Weespertrekvaart. Van 7 tot en met 17 juli op een boot achter Het Veem in Amsterdam.

Lunchconcerten op het carillon van de Westertoren zijn deze zomer te beluisteren in de tuin van het Theater Instituut Nederland aan de Herengracht in Amsterdam. Op 5 juli een programma met Amsterdamse liedjes (tussen 12 en 13 uur). Op 6 juli in het TIN om 13.00 uur een video-vertoning van Leedvermaak van Judith Herzberg.

De wraak van de draak is een theaterspektakel op het water voor jong en oud. Première op 6 juli in de Buitenhaven van Hoorn. Daar ook te zien op 7 en 8 juli en vervolgens in Medemblik en Den Helder.

Onder de titel Dansers van Morgen geeft de Nationale Balletacademie, opleiding voor klassieke dansers, drie voorstellingen in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Nieuw werk van Pastor, klassieke divertissementen van Petipa en Dauberval, en delen uit Kylians Return to the Strange Land en L'Indiscrète van Ed Wubbe. Dinsdag om 20.15 uur, woensdag om 15 en 20.15 uur.

Meer over