THEATER

Theater van het Oosten speelt Winkeldochters van Ger Thijs in de regie van Mark Timmers. Met Margreet Blanken, Jan van Eijndthoven en Loes Wouterson....

De Vlaamse groep Theater Antigone brengt op 6 februari in de Leidse Schouwbrug de première van Kat op een heet zinken dak, de klassieker van Tennessee Williams. Een familietragedie die zich afspeelt in het hete zuiden van de Verenigde Staten. Met Katelijne Verbeke, Dries Smits en Marlies Hamelynck. Ignace Cornelissen regisseert. Op 7 en 8 februari in Theater aan het Spui, Den Haag.

De film Distant voices - still lives van Terence Davis vormt het uitgangspunt van de voorstelling Distant voices door de Wetten van Kepler, in een regie van Wim Bering. Vanavond en zaterdag in Theater a/h Spui Den Haag, van 6 tot en met 10 februari in Frascati Amsterdam.

Twee net afgestudeerde acteurs van de Toneelschool in Arnhem spelen de 'onderzoeksvoorstelling' A hard day's night in de Foyer van de Schouwburg in Arnhem. Op 2, 3, 8, 9 en 10 februari.

In het Rozentheater (Rozengracht 117) in Amsterdam tot en met 10 februari extra voorstellingen van Wrok door Art en Pro, in een regie van Frans Strijards.

De Troupe, een gezelschap van pas afgestudeerde theaterschool-studenten speelt van 6 tot en met 11 februari Titus Andronicus in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg Amsterdam. Een Shakespeare 'unplugged'.

Het Vervolg speelt de goed ontvangen produktie Thuis van 6 tot en met 10 februari in Bellevue in Amsterdam. 'Werkelijk alles is in orde bij deze grootse kleine produktie.' (Hein Janssen)

Diederik van Vleuten en Arie van der Wulp staan met De moed der wanhoop van 6 tot en met 10 februari in De Kleine Komedie in Amsterdam. Twee broers kijken op oudejaarsavond terug op hun leven - zonder echt met elkaar te kunnen praten.

Toneelgroep Amsterdam herneemt Een subtiel evenwicht van Edward Albee in de regie van Titus Muizelaar. Met Sigrid Koetse, Rik van Uffelen en Marieke Heebink. Tot en met 11 februari in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Laatste week voor Tsjechov's Drie zusters door De Trust. In de Wenck Studio's op het Westergasfabriekterrein Amsterdam, tot en met 10 februari. 'Een van de mooiste Tsjechov-voorstellingen van de afgelopen jaren.' (Hein Janssen)

Cas Enklaar en Els Ingeborg Smits zijn op tournee met Bas en Elze dansen. Vanavond in Rotterdam (Schouwburg), zaterdag in Eindhoven (Plaza Futura), woensdag in Arnhem (Schouwburg), donderdag in Den Bosch (Theater Bis) en vrijdag 9 en zaterdag 10 februari in Utrecht (Blauwe Zaal Schouwburg). 'Een magnifiek uur waarin je kijkt naar twee acteurs die je al kent uit tal van stukken, en het is alsof ze nu weer even thuis zijn.' (Hein Janssen)

Hans Teeuwen met Met een breierdeck, tot en met 10 februari in Diligentia in Den Haag. 'De enige echte opvolger van Freek de Jonge, in meer dan een opzicht.' (Patrick van den Hanenberg)

De Leidse toneelgroep Het Arsenaal speelt Ella van Herbert Achternbusch in de regie van Jaap Slagman. Vanavond (première) en zaterdag in het Leidse Laktheater, op 8, 9 en 10 februari in Literair Theater Branoul in Den Haag.

Eva Bonheur van Herman Heijermans door Trudy Labij en Jules Croiset zaterdag in Heerenveen (Posthuistheater), dinsdag in Amsterdam (De Meervaart), woensdag in Enschede (Twentse Schouwburg). 'Eva Bonheur is dé voorstelling van Jules Croiset. Zo mooi ingetogen heeft hij in jaren niet gespeeld. Er ronkt en rolt niets meer bij deze acteur...' (Hein Janssen)

Meer over