Theater

DE PARADE

Van 4 t/m 13/7 in het Westbroekpark in Den Haag. Later nog in Utrecht en Amsterdam. deparade.nl

Reizend theaterfestival De Parade staat deze week in Den Haag met o.a. Deeldelirium door De Deeldeliers, Speak! door Sanja Mitrovic en en Buurman en Buurman XL. Verder voorstellingen van o.a. Ashton Brothers, Theater Rast, Dette Glashouwer en Maast Theater en Dans.

En net als ieder jaar de Kinderparade, de zweefmolen en de Silent Disco.

undefined

JULIDANS

T/m 12/7 op diverse locaties in Amsterdam, waaronder de Stadsschouwburg en Theater Bellevue. julidans.nl

Nog een week lang zijn de nieuwste creaties van gereommeerde choreografen en jonge beloftes te zien tijdens Julidans in Amsterdam. Een greep uit het programma: Sidi Larbi Cherkaoui en Yabin Wang maakten Genesis over de oorsprong van alle dingen. Christian Rizzo verbeeldt in D'après une histoire vraie mannenvriendschappen en The Loose Collective herinterpreteerde het Oude Testament. Verder AH/HA van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe over het bijna exploderen van het lachen en Louise Lecavalier (56) met So Blue.

undefined

RAMKOERS

Op diverse festivals t/m 21/8.

botspeeltramkoers.nl ****

Hun liedjes zitten vol grappen en de melodieën zijn aanstekelijk, van beukend hard tot breekbaar zacht, maar een verbindend verhaal is er niet te bekennen in Ramkoers van Bot. Wat er wel is: een brok gebalde energie, recht in het gezicht van het publiek.

undefined

HEBRIANA

Theatergroep Suburbia. T/m 12/7 op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

theatergroepsuburbia.nl ****

Theatergroep Suburbia blijft in deze buitenvoorstelling goed overeind door de balans tussen kluchtig en aandoenlijk.

undefined

Meer over