theater

Night Flight van MUZtheater is gebaseerd op Vol de nuit van Antoine de Saint-Exupéry. Een postvliegenier belandt in een hevige storm en verliest radiocontact....

theater
Il Circo Classico door Circus Herman Renz, met de vliegende trapeze, krachtacrobatiek, paarden, leeuwen en een slangenmens. Van 25 juli t/m 13 augustus aan de Spaarndammerdijk in Amsterdam.

theater
Hendrickje, Rembrandts lief, een solo door Hermi Hartjes over Hendrickje Stoffels, Rembrandts derde vrouw. Elke woensdag-, donderdag- en vrijdagavond om 21 uur in Parooltheater, St. Pieterpoortsteeg 33, Amsterdam, t/m 20 augustus; elke zaterdag om 14 uur in 't Centrum in Bredevoort (t/m 26 augustus). Zie ook www.hermihartjes.nl

theater
De goede mens van Sezuan van Brecht is een hedendaags sprookje over ‘het nut van naastenliefde’. Wat betekent goed zijn voor een ander? Maakt hulp afhankelijk? Theater het Amsterdamse Bos speelt Brecht in het openluchttheater, in regie van Frances Sanders. Met Arnoud Bos, Barbara Pouwels, Maarten Wansink e.a. Vanavond t/m 9 september om 21.30 uur. Bij twijfelachtig weer bellen (020-6433286) of kijken op

theater
www.bostheater.nl

theater
Alegría door Cirque du Soleil, een romantisch spektakel met trapezewerkers, acrobaten, Afrikaanse dansers, slangenvrouwen en elegante krachtpatsers. Vanavond t/m 20 augustus in een tent naast Amsterdam ArenA. Tickets via www.aub.nl

theater
De Parade, vanaf zaterdag in Park Nieuweroord in Utrecht. Met TgBloodyMary, Leon Giesen, Theatergroep Ponies, De Achterback Generatie, Raymonde de Kuyper & Leny Breederveld, Orkater, Teatro, Van Houts & De Ket, Dette Glashouwer, Henk Zwart, De Dutch Don't Dance Division, Eric Koller, Ellen ten Damme en De Levende Jukebox. Tot en met 30 juli (www.deparade.nl).

jong
Hou je vast (2+), door Ageeth de Haan, zaterdag om 15 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam; woensdag om 13.30 en 15.30 uur De Worstelaar (8+) door Theater Gnaffel.

jong
De Kinderparade, onderdeel van het reizende theaterfestival De Parade, vanaf zaterdag in Utrecht (Park Nieuweroord). Met De Meekers, Hakim, Kindercabaret en Koken met Zegveld. Steeds vanaf 15 uur.

jong
Peter en de wolf van Prokofjev en Le carnaval des Animaux van Saint-Saëns door ensembles van het Conservatorium Amsterdam en het Prinses Christina Concours en Miranda van Kralingen (verteller), zaterdag en zondag om 11 uur in het Concertgebouw Amsterdam.

jong
Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag. Tel. 070-3381421.

jong
We spelen circus, bijzondere voorwerpen uit de collectie van het Speelgoedmuseum in Deventer, t/m 5 november.

Meer over