theater

Minder is meer, poppenspeler Fred Delfgaauw blikt terug op 25 jaar theatermaken met weinig middelen. Zaterdag in Hoofddorp (De Meerse), 2 maart in Almere (De Roestbak)....

Minder is meer, poppenspeler Fred Delfgaauw blikt terug op 25 jaartheatermaken met weinig middelen. Zaterdag in Hoofddorp (De Meerse), 2maart in Almere (De Roestbak).

The New Electric Ballroom gaat over drie zusjes die zich hebbenafgesloten van de buitenwereld, tot de rust wordt verstoord door eenvisverkoper. Een tekst van de Ierse Enda Walsh. Door De Queeste. Vanavondin Haarlem (Toneelschuur), 7 maart in Den Haag (Theater a/h Spui), 10 en11 maart in Amsterdam (De Brakke Grond).

Driekoningenavond van Shakespeare in een actuele versie van TheuBoermans, door de Theatercompagnie. Met Carice van Houten als het meisjeViola, dat zich uitgeeft voor een jongeman. Vrijdag in Leeuwarden (DeHarmonie), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), dinsdag in Nijmegen(Stadsschouwburg), 3 maart in Arnhem (Schouwburg), 4 maart in Zutphen(Hanzehof).

Brel 2, vervolg op het succesvolle Brel, de zoete oorlog, devoorstelling van Toneelgroep Oostpool waarin Jeroen Willems liederen vanJacques Brel zong. Met nieuwe chansons. Vanavond in Doetinchem (Amphion),vrijdag in Zwolle (Odeon), zaterdag in Deventer (Schouwburg), 1 maart inEnschede (Twentse Schouwburg), 2 maart in Bussum ('t Spant), 3 maart inDordrecht (Kunstmin).

Vampyr door Stuffed Puppet van Neville Tranter. Over rituelen, offersen angsten. Vrijdag in Arnhem (Schouwburg), zaterdag in Weesp (City ofWesopa), 1 en 2 maart in Utrecht (Stadsschouwburg), 3 maart in Heerenveen(Posthuistheater).

Kruistochten van Alan Ayckbourn door Toneelgroep Amsterdam. Eenhilarische komedie over vreemdgaan, ontrouw en bedrog met mooie wrangemomenten. Met Hans Kesting als onnavolgbare gangmaker. Vanavond t/mzaterdag in Rotterdamse Schouwburg, 28 februari t/m 3 maart in Leeuwarden(De Harmonie), 8 t/m 11 maart in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Cyrano, een bewerking van Edmond Rostand door TheEAter EA in regie vanTarkan Köroglu. Met Porgy Franssen als de verlegen woordkunstenaar die eenvriend vraagt hem te helpen het hart van de mooie Roxane te veroveren.Vanavond t/m zaterdag in Compagnietheater, Amsterdam, 2 maart in Den Haag(De Regentes), 10 en 11 maart in Utrecht (Kikker).

Juliana's Derde Weg, een tekst van Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansenover het pacifisme van Juliana. Door theatergroep De Kern. Op 1 maart inHardenberg (De Voorveghter), 2 maart in Spijkenisse (De Stoep), 3 maart inBaarn (De Speeldoos).

Melanie Klein en Moeders/ Zonen/ Dochters is een tweeluik van hetOnafhankelijk Toneel over moeders en dochters, en zonen. Het eerste is eenstuk van Nicholas Wright, het tweede bestaat uit scènes van o.a.Shakespeare, Ibsen en Tsjechov en liederen. Regie: Mirjam Koen. Tot en met5 maart (do t/m zo) in het OT Theater in Rotterdam.

De getemde feeks van Shakespeare, door Noord Nederlands Toneel in eenheftige, spannende regie van Karina Kroft. Reprise. Vanavond in Franeker(De Koornbeurs), dinsdag en woensdag in Rotterdamse Schouwburg, 2 en 3maart in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Een tweede kans van Derek Benfield gaat over een man en een vrouw diena 22 jaar voor de tweede keer een relatie met elkaar beginnen. Maar gaatalles zich herhalen? Met Will van Kralingen en Peter Tuinman. Regie: Wanniede Wijn. Op 1 maart in Rijswijk (Schouwburg), 2 maart in Harderwijk(Cultureel Centrum), 3 maart in Dokkum (De IJsherberg), 4 maart in Alphena/d Rijn (Castellum).

Jago de Wraak van Paul Feld door Growing up in Public. Shakespeares Jagois nu een geheim agent die bovenmatig geweld gebruikt tegen moslims eniedereen manipuleert. Vanavond in Goes ('t Beest), vrijdag in Doetinchem(Gruitpoort), 1 maart in Den Haag (Theater a/h Spui), 7 maart in Tilburg(Schouwburg).

Dagboek van een gek van Gogol, een solo door Peter Faber, die van dewanhopige Russische ambtenaar een Nederlandse systeembeheerder maakte, AxelLoopbaan. Regie: Helmert Woudenberg. Vanavond in Deventer Schouwburg,vrijdag in Arnhem (Posttheater), zaterdag in Heerhugowaard (De Schakel),2 maart in Zwolle (Odeon).

Chopin?, concertvoorstelling van Yvonne van den Hurk en de pianistAlexander Drozdov, over de relatie tussen George Sand en Chopin. Vanavondin Leiden (LAKtheater), zondag in Zaandam (Zaantheater), dinsdag inZoetermeer (Stadstheater), 3 maart in Den Haag (Theater a/h Spui).

Slangenvel van Orkater gaat over 'vriendschap, verlies en verval'. WimieWilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra spelen drie vriendinnen van bovende zeventig die weinig meer hebben dan elkaar. Vanavond in Den Haag(Theater a/h Spui), vrijdag in Alkmaar (De Vest), zaterdag in Zaandam(Zaantheater), dinsdag in Goudse Schouwburg, 1 maart in Amersfoort (DeLieve Vrouw), 2 en 3 maart in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Bambie 10, van mimetheatergroep Bambie, wil een 'hoopvolle voorstellingover cynisme' zijn. Vanavond in Rotterdam (Lantaren/Venster) en zaterdagtot slot in Alkmaar (Provadja).

Vendetta, De Godvader deel IV door De Ploeg en gasten (o.a. NUHR, Marisavan Eyle) is een bloedig familiedrama. Op 1 en 2 maart in Middelburg(Schouwburg), 3 en 4 maart in Tilburg (Schouwburg), 8 en 9 maart inZoetermeer (Stadstheater). dans

Said and Done door Nederlands Dans Theater II met premières vanHenrique Rodovalho en Stephan Thoss, en de herneming van Said and DonevanLightfoot Léon. Vanavond in Eindhoven (Stadsschouwburg), zaterdag inAlkmaar (De Vest), dinsdag in Groningen (Stadsschouwburg), 3 maart inNijmegen (Stadsschouwburg).

Hollandse School, oud en nieuw werk uit de school van Van Manen, VanSchayk en Van Dantzig door Het Nationale Ballet, t/m 3 maart inMuziektheater, Amsterdam.

4x20 Waterproof, een vierluik van Scapino Ballet Rotterdam met werkenvan Amanda Miller, Nanine Linning, Georg Reischl en Ed Wubbe. Vrijdag inDelft (de Veste), 1 maart in Emmeloord ('t Voorhuys), 2 maart in Zwolle(Odeon), 4 maart in Dordrecht (Kunstmin).

First Days van Lucy Guerin en Anatomic Obliteration van Bruno Listopaddoor Dance Works Rotterdam, op 24 en 25 februari in Leiden (LAKtheater).

Ballads door Leine & Roebana laat twee uitersten zien: sentimentversus hardcore, van Chet Baker tot Aphex Twin. Het podium wordt verdeelddoor een vilten wand van Claudy Jongstra, met aan weerzijden een anderperspectief op deze dansvoorstelling. Vrijdag in Nijmegen (Lux), zaterdagin Hengelo (Rabotheater), 2 t/m 4 maart in Den Haag (Korzo).

Meer over