THEATER

Haardkoor! is een voorstelling van Theatergroep Delta over hoe een manifestatie ter bevordering van multiculturele verdraagzaamheid in een jongerencentrum uit de hand kan lopen....

Tournee

Warner & Consorten speelt Rat pek dip sos sas, een pleinvoorstelling, vrijdag in 's-Heerenberg (Huis Bergh), zondag om 14.30 uur in Doetinchem (Villa Ruimzicht), 10 juli om 14.30 en 21 uur in Culemborg (Marktplein ), 11 juli om 14.30 en 21 uur in Zutphen (centrum).

Amsterdam

Het Gasthuis sluit het seizoen af met Inhaken en Gaan #2, een viertal avondprogramma's met acts (Paul Bogaert), performances (Sanne van Rijn e.a.), film (Michael Snow) en videos. Vanavond, vrijdag en zaterdag.

Ron Bunzl en Cloud Chamber presenteert Circumstances, een combinatie van circus, performance en dans. Vanavond t/m zondag, 8 t/m 12 juli in de Werkteatertent bij De Meervaart (tel. 020-6107393).

Theatergezelschap Aids Positive Underground Theatre speelt het Engelstalige 'Russian Roulette', vanavond en vrijdag in het COC theater, Rozenstraat 14.

Discordia's Fin de Saison op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek: vanavond Ritter Dene Voss (Discordia); vrijdag Dans zonder titel (Gerrets/Delauney), Fest für Boris (Discordia); zaterdag onder meer Heldenplatz (Discordia) en dj Gary; maandag gevarieerd programma met poëzie en discussie; dinsdag Kersentuin (Discordia); woensdag Les Justes (De Roovers/Discordia) en Shakespeare dringend gesucht (Discordia).

Arnhem

Wim Bouwens, David Eeles, Jan van Eijndthoven, Monique Kuijpers, Michiel Nooter en Henk de Reus treffen elkaar in de productie Onderweg in een stationsrestauratie-achtige ambiance. Over een verloren kwartiertje, zomaar ergens op de dag. Vanavond, vrijdag en zaterdag nog in de Grote Foyer van de Schouwburg.

Den Haag

In het Zuiderpark zijn de tenten van theaterfestival De Parade opgezet. Van 3 t/m 12 juli biedt de kermis tientallen voorstellingen van o.a. Suver Nuver/Growing up in Public, De Diana's, Women in Comedy, Orkater. Loes Luca is er weer met Nénette et les Zézettes, de zweefmolen en de Levende Jukebox. Muziek van de Dopegezinde Gemeente, Max Tak y sus Manditos, The Schmuc and the Schmo.

Groningen

Dogtroep speelt Hotazel op het CiBoGa-terrein, van 2 t/m 10 juli om 22.45 uur. Informatie tel. 050-3138484.

Maastricht

M/V* is een samenwerkingsproject van Het Kruis van Bourgondië, de Toneelacademie Maastricht en de Academie Beeldende Kunsten afdeling theatervormgeving. Als sluitstuk van hun opleiding presenteren drie regisseurs en drie vormgevers drie korte theaterproducties, Lunch van Steven Berkoff, Colette van Arne Sierens en Le Square van Marguerite Duras. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Het Kruis van Bourgondië (Hoogfrankrijk 27).

Rotterdam

Op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid tot eind augustus Wilhelmina's Zomers: vrijdag en zaterdag om 21 uur een demonstratie van de strandbeesten van kunstenaar/schrijver Theo Jansen.

Vlissingen

Het Straatfestival Vlissingen biedt meer dan 100 muziek- en theatervoorstellingen. Het begint met een Prom-concert door Blf m.m.v. Het Zeeuws Orkest en Toots Thielemans, vandaag en vrijdag in de Carré Theatertent. Zaterdag en zondag (vanaf 13.30 uur) is het grote Internationaal Straattheaterweekend met Johnny Melville, Fura, Fair Play, Snap & Crackle, White Clown Theater, Bazura, Knee High Puppeteers, Cholmondeleys en vele anderen. In de Carré Theatertent op 5, 6 en 7 juli Acrobat, grungy circus-nieuwe stijl uit Australië, op 9 en 10 juli Semola Teatre uit Spanje en op 9 en 10 juli Delta met 'Haardkoor'.

Meer over