theater

Deventer op stelten: drie dagen straattheater in de Deventer binnenstad, met veel steltlopers, een dansspektakel uit Spanje, een rijdende Alice in Wonderland, acrobatiek en in de Bergkerk een fototentoonstelling over 10 jaar Deventer op stelten....

theater
Henry IV van Shakespeare door Openluchttheater Diever. Een koningsdrama in twee delen. Op 8 en 12 juli deel I, op 14 de première van deel II; en op 15 juli een marathon met beide delen. Daarna weer vanaf 16 augustus. Zie ook: www.shakespearetheaterdiever.nl

theater
De Parade, vanaf zaterdag in het Haagse Westbroekpark. Met Orkater, Teatro, Van Houts & De Ket, Dette Glashouwer, Henk Zwart, De Dutch Don't Dance Division, Raymonde de Kuyper & Leny Breederveld, Eric Koller, Ellen ten Damme, De Levende Jukebox. Tot en met 16 juli.

theater
Ommetje Arnhem, een theatrale reis door de binnenstad van Arnhem, langs zes locaties waar muziek, dans en toneel is. Voor jong en oud. Vanavond t/m 9 juli vanaf 19.15 uur (www.theaterdeplaats.nl).

theater
Water, locatievoorstelling van De Theaterkade op Eiland 2 in de Vinkeveense Plassen. Een mini-opera, cabaret, historie en sketches over de relatie tussen mens en water en speciaal in dit plassengebied. Regie: Ton Offerman. Vanavond t/m 16 juli, elke donderdag t/m zondag om 19.30 en 20 uur (www.theaterkade.nl).

theater
Rightaboutnow.nu is een samenwerkingsverband tussen Made in da Shade en Cosmic Theater, op de locatie waar hun nieuwe theater wordt gebouwd, het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Vanavond t/m zaterdag elke avond de voorstellingen Sleepwalking Democracy en Crux, debatten muziek en performances. Zie ook: www.rightaboutnow.nu

dans
Juli Dans in Amsterdam: vrijdag en zaterdag in de Stadsschouwburg Dansgroep Krisztina de Châtel & Compagnie Salia nï Seydou (Burkina Faso) met Tando (aarde); vrijdag en zaterdag in Bellevue Report on 37°8 van Wen Hui & The Living Dance Studio; vanavond en vrijdag in Melkweg Theater Tongue's Memory of Home van Zuhe Niao; vrijdagavond in Paradiso en zaterdagmiddag (15u) in Vondelpark een show door de Krumpkings uit LA.

jong
Vuka! Vuka! door jeugdtheatergezelschap Het Waterhuis is een productie i.s.m. Zuid-Afrikaanse acteurs en kinderen. Over straatkinderen die iets van hun leven proberen te maken. Vanavond en vrijdag in Afrikaanderpark, Rotterdam.

jong
Peter en de Wolf door Concertgebouworkest o.l.v. Hans Leenders m.m.v. Remko Vrijdag (verteller), zondag om 13 en 15 uur in het Concertgebouw, Amsterdam.

jong
Het jaarfeest van Sint Hilarius (5+) met ridders, paarden en een mooie jonkvrouw door theatergroep Hilaria, woensdag om 14.30 uur in Openluchttheater Caprera, Bloemendaal.

jong
De Kinderparade, onderdeel van het reizende theaterfestival De Parade, vanaf zaterdag in het Westbroekpark in Den Haag. Met De Meekers, Hakim, Kindercabaret en Koken met Zegveld. Steeds vanaf 15 uur.

jong
Backstage, interactieve tentoonstelling over de wereld van de popmuziek. Je eigen cd-hoes ontwerpen en geluidssporen mixen. Voor onbepaalde tijd in Museon, Den Haag.

Meer over