Theater

VOLLE MAAN

Toneelgroep De Appel, première 23/2 in het Appeltheater in Den Haag. Aldaar t/m 12/5. toneelgroepdeappel.nl

Romantisch drieluik rond de vraag 'Wat is vrijheid?', bestaande uit Voorbij de liefde van Gabriel García Marquez in de regie van Geert de Jong, het leven en werk van Isabelle Eberhardt in Isabelle Eberhardt, rekoefeningen van Judith de Rijke en het bizarre leven van de grootste dichter uit onze Europese geschiedenis Schiller Opus, in regie van David Geysen. Met rollen voor Aus Greidanus jr., Judith Linssen, David Geysen e.a.

OP ZOEK NAAR OOM TOM

VIG, première 23/2 in Theater aan het Spui in Den Haag. Tournee t/m 21/3. vigonline.nl

Wie krijgt de hoofdrol in de musical Oom Tom? Een zoektocht naar identiteit en de nietsontziende zucht naar status en macht. Een toneelstuk vermomd als quiz, met het publiek als rechter en de spelers als gladiatoren. Met o.a. Raymi Sambo, Ruurt de Maasschalck en Sergio IJssel.

MOGADISHU

De Utrechtse Spelen, première 24/2 in Stadsschouwburg Utrecht. Aldaar t/m 17/3. deutrechtsespelen.nl

Vivienne Franzmann vertelt in Mogadishu het verhaal van een docente die wil voorkomen dat haar zwarte leerling van school wordt gestuurd nadat hij haar in een gevecht met een andere leerling op de grond heeft gesmeten. Om zichzelf te redden, beschuldigt hij haar van racisme. In een maalstroom van leugens wordt zij van slachtoffer tot dader. Met o.a. Carolien Spoor, Kenneth Herdigein en Marie-Louise Stheins. Regie: Matthias Mooij.

KINDEREN VAN DE ZON

Toneelgroep Amsterdam, tournee van 23/2 t/m 23/3.tga.nl ****

Maxim Gorki portretteert in Kinderen van de zon intellectuelen die zich afgezonderd van de maatschappij, wijden aan wetenschap, kunst en liefde. Te laat beseffen zij dat hun denkbeelden niet stroken met de harde realiteit. Regie: Ivo van Hove. Met rollen voor o.a. Jacob Derwig, Wim Opbrouck en Halina Reijn.

MANNEN VAN DE TANGO

Internationaal Danstheater, tournee t/m 25/4.intdanstheater.net

Mannen van de tango, productie waarin het Internationaal Danstheater samen met choreografe Neel Verdoorn de tango onderzoekt. Daarbij laten zij zich inspireren door de muziek van de legendarische Osvaldo Pugliese.

DE KERSENTUIN

Hummelinck Stuurman Theaterbureau, première 23/2 in DeLaMar in Amsterdam. Tournee t/m 2/6. tsjechov3.nl

Het drieluik Tsjechov3 wordt na De meeuw en Oom Wanja afgesloten met De kersentuin. Weduwe Ljoebov treurt om de ontrouw van haar minnaar, en brengt de zomer door op het landgoed van haar familie, dat wegens geldnood verkocht moet worden. Ze weigert de realiteit onder ogen te zien. Met o.a. Carine Crutzen, Paul R. Kooij en Hein van der Heijden. Regie: Gerardjan Rijnders.

ANGELS IN AMERICA

TGA, van 23/2 t/m 3/3 in de Stadsschouwburg in Amsterdam. tga.nl *****

Toneelgroep Amsterdam herneemt Angels in America van Tony Kushner in de regie van Ivo van Hove. Een monument voor onmogelijke liefde in een fascinerende, deprimerende en hallucinerende theatergebeurtenis. Met o.a. Fedja van Huêt, Eelco Smits en Hans Kesting.

IN ADELE

Sanne Wallis de Vries en Paul Groot, tournee t/m 24/5. sannewallisdevries.nl *****

Dubbelportret van Adèle Bloemendaal.

undefined

Meer over