THEATER

Rick Engelkes en Isa Hoes, acteurs uit de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden, spelen Pinters eenakter De Minnaar op de Waddeneilanden....

Op 27 juli opent Triple X, een tiendaags experimenteel theater- en dansfestival op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Veel aandacht voor beeldende kunst, performances en elektronische media. Met de Noorse theatergoep Baktruppen, de première van Diary of a madman van Peter Halasz (oprichter van het Love Theatre), D'arc Ness/The Human Voice door Anna Kohler van de Wooster Group, de Amerikaanse groep Theatre of Mistakes en de dansers Desirée Delauny en Mehmet Sander. Triple X duurt tot en met 7 augustus.

De Overval, de nieuwe voorstelling van de Gebroeders Flint en het Willem Breuker Kollektief, is vanavond en zaterdag te zien in het Over het IJ-festival in Amsterdam-Noord (ms van Riemsdijkweg 22). Aanvang 20 uur.

De Karavaan trekt deze zomer door de kop van Noord-Holland en west-Friesland. Pièce de resistance is De wraak van de draak, een beeldend theaterproject van Vincent de Rooy dat zich afspeelt op het water. Vanavond en zaterdagavond op de Rijkswerf in Den Helder.

Stephan Kimmig en Marianne Boyer regisseren het enige toneelstuk dat Julio Cortázar schreef: Niets meer naar Calingasta. Over een nietsvermoedende toerist die in een Zuidamerikaans café verstrikt raakt in een doolhof van doodsangst. Met Dick van den Toorn, Jack Vegt en Willem Kwakkelstein. Zaterdag première in de Melkweg Amsterdam en daar te zien tot en met 14 augustus.

Wormen is de nieuwe zomerproduktie van het Trajekt Theater, waarin theater en beeldende kunst samengaan. Over de gebeurtenissen in een nederzetting van torenhutjes. Gespeeld wordt in het Festival Over het IJ, op een terrein aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord. Van 27 tot en met 31 juli, aanvang 21.30 uur.

De Engelstalige voorstelling Pirouette van Geert van Kimpen is een pas-de-deux over principes, passies en plezier. Van 26 juli tot en met 14 augustus in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg Amsterdam.

In Julidans in de Stadsschouwburg in Amsterdam een optreden van de dansgroep van Ana Teixido en Arthur Rosenfeld. 'n Beschadigd Sprookje is een familievoorstelling, geïnspireerd op de rijmpjes van Roald Dahl, zondag om 15 uur.

Als afsluiting van het festival Julidans in de Amsterdamse Stadsschouwburg vanavond en zaterdag Mountains made of barking door Ultima Vez, de groep van Wim Vandekeybus. Met opnieuw een hoofdrol voor de blinde danser Saïd Gharbi, een film over diens geboortedorp en een groep enerverende dansers die op muziek van Peter Vermeersch op de rand van de chaos werken.

Meer over