Theateragenda

Maar ondertussenP

Paulien Cornelisse. Première 31/10 in de Kleine Komedie in Amsterdam. Tournee t/m 2/5. pauliencornelisse.nl

In haar derde solovoorstelling houdt Paulien Cornelisse zich graag bezig met dingen die onbelangrijk lijken en dat misschien ook wel zijn. Het gevoelsleven van een kamerplant mag dan onbelangrijk zijn, het is een geruststellende gedachte dat ook wereldleiders worden aangestuurd door krachten waar zij geen weet van hebben. Grote dingen gebeuren in de wereld. Maar ondertussen...

Programma AP

NDT2. Première 31/10 in Danstheater Den Haag. Tournee t/m 19/12.

ndt.nl

NDT 2 geeft jonge dansers de kans een zo breed mogelijk palet aan moderne dansstijlen te ervaren. Programma A bestaat uit Nichts (2008) van Marco Goecke, Gods and Dogs (2008) dat Ji¿í Kylián speciaal voor NDT 2 maakte en de première van Silver Bullet van gastchoreograaf Cayetano Soto.

Love StoryP

Stage Entertainment. Première 4/11 in Stadsschouwburg Haarlem. Tournee t/m 13/4. musicals.nl

Musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Erich Segal over rechtenstudent Oliver die uit een rijke familie komt en verliefd wordt op Jenny, muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil van de vader van Oliver. Wanneer het niet lukt zwanger te worden, bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag stort hun wereld in. Met Freek Bartels en Celinde Schoenmaker in regie van Paul Eenens.

FiftyfiftyP

Mugmetdegoudentand. Van 3 (première) t/m 24/11 in Theater Bellevue in Amsterdam. mugmetdegoudentand.nl

Aaf Brandt Corstius schreef op verzoek van Mugmetdegoudentand haar eerste toneelstuk. Fiftyfifty vertelt het verhaal van Jens en Milou (Marcel Musters en Lies Visschedijk). Zij hebben een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid, gunnen elkaar het beste, en delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty.

Diva Diva'sP

Sven Ratzke. Première 5/11 in DeLaMar Amsterdam. Tournee t/m 31/1.

sven-ratzke.com

Sven Ratzke presenteert samen met jazzpianist Charly Zastrau een glamouravond met songs van de grote diva's van de jaren zestig. Dusty Springfield, Nina Simone, Shirley Bassey, Marlene Dietrich en vele anderen schrijden voorbij, compleet met chihuahua's en champagne.

SunP

Hofesh Shechter. Op 5/11 in Stadsschouwburg Amsterdam. ssba.nl

De Israelische choreograaf Hofesh Shechter is een rijzende ster in de Britse danswereld. De voormalig danser van Batsheva Dance Company komt naar Amsterdam met Sun, waarvoor hij zelf de muziek componeerde en waarin hij uiteenlopende stijlen zoals lindy hop, klassiek ballet, buikdans en volksdans tot een geheel verweeft.

ManP

Foltz + Company. Première 31/10 in de Toneelschuur in Haarlem. Tournee t/m 6/11.

toneelschuur.nl

Een jonge en een dertig jaar oudere man dansen vier duetten van drie vooraanstaande, mannelijke choreografen: Maurice Causey, Ederson Xavier en Bob Foltz. Componist Peter Lunow maakte speciaal voor deze dansvoorstelling nieuw werk.

De UitvreterP

Theater Zeelandia. Première 31/10 in de Schouwburg in Middelburg. Tournee t/m 21/12. theaterzeelandia.nl

Nescio werd bewonderd door groten als Hermans en Reve, en bejubeld omwille van zijn eenvoud in taal en stijl. Hij wordt vaak 'de chroniqueur van het eeuwige gemis' genoemd en zijn verhaal De Uitvreter is daar het beste voorbeeld van. Zijn unieke taal leent zich uitstekend voor een theatrale vertelling. In regie van Lidwien Roothaan speelt Han Kerckhoffs de verteller. Samen met componist en saxofonist Keimpe de Jong brengt hij De Uitvreter tot leven

She was a visitorP

Première 6/11 in Toneelschuur Haarlem. Tournee t/m 4/2. toneelschuur.nl

Truus Bronkhorst, Marc Vanrunxt en Jan Martens, dansmakers van verschillende leeftijd en uiteenlopende ervaring maken samen een nieuw stuk. Een stuk dat niet een compromis of een lukraak naast elkaar plaatsen van elementen wil zijn, maar waarin juist het eigene en het bijzondere van de drie makers tot uitdrukking komt.

undefined

Meer over