THEATER/DANS

Amsterdam..

Na het 'Fin de Saison' brengt Maatschappij Discordia op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek een maandlang een 'Debut de Saison'. Dinsdag 'Je me souviens' en 'Pick-up', woensdag 'Der Theatermacher', op 31 augustus 't Barre Land met Platonov - na afloop muziek met dj Jacob Derwig.

Op bezoek bij meneer Green, de succesvolle voorstelling met John Kraaykamp, gaat in reprise. In deze tournee speelt Jasper Boeke de rol van de homoseksuele yup, die de oude, nukkige meneer Green uit zijn eenzaamheid moet verlossen. Vanavond t/m 27 augustus in het Nieuwe de la Mar Theater.

Toneelgroep Amsterdam brengt Kwartetten opnieuw uit, een tekst van Elmer Schönberger over een viertal musici, de onderlinge (liefdes)verhoudingen en de muziek. Het Mondriaan Kwartet bespeelt de instrumenten. Vanavond t/m 31 augustus, 1 en 2 september in het Transformatorhuis van de Westergasfabriek.

Theater het Amsterdamse Bos speelt in het openluchttheater 'De Magie van het Kwaad', een tekst van Oscar van Woensel over Gilles de Rais, een middeleeuwse kindermoordenaar. Tot en met 2 september. Bij slecht weer bellen vanaf 18 uur, tel. 020-6433286.

Den Haag

Ha-Schi-Ba is een multicultureel festival, zondag van 12 tot 21 uur in de Schilderswijk, met een Marokkaans, Turks, Afro-Caribisch, Hollands, Hindoestaans en Koerdisch Vrouwenpodium. Met beeldende kunst, veel muziek en theater, maar ook een informatiemarkt, een kinderdorp, straatvoetbal en een mini playback show. Uitgangspunt is Mondriaans schilderij 'Victory Boogie Woogie'.

Enkhuizen

Bewegingstheater Bewth maakte een voorstelling in de Enkhuizer Westerkerk, de imponerende laat-middeleeuwse hallenkerk. Vrijdag, zaterdag en zondag om 17 én 19 uur. Reserveren noodzakelijk, tel. 020-6826650.

Groningen

Nog tot en met zondag het festival Noorderzon. Met onder meer de Aphasia Dance Company met 'I Enigma' van Ted Stoffer, vanavond, vrijdag en zaterdag in het Grand Theatre. Vanavond in het Grand Theatre bovendien om 22.30 uur 'She' van Jacqueline Kaptein. Suver Nuver speelt 'Popla', er is straattheater en kinderdisco (www.noorderzon.nl).

Rotterdam

'Over een benjamin die met zijn camera haat en liefde, overspel en trouw, verliefd-zijn en niet, tussen banken en verschillende culturen, de bruiloft van bloedverwanten heeft opgenomen' is lange titel van de toneelproductie die regisseur Paul Röttger maakte in het Rotterdams Centrum voor Theater. Van 26 augustus t/m 1 oktober. Reserveren noodzakelijk, tel. 010-4773891 of theater & school@rcth.nl.

Tilburg

Bij de vijver in het Wilhelminapark is de Spiegeltent verrezen, waar tot en met zondag theater- en dansvoorstellingen zijn en muzikale optredens. Vanavond de jazzformatie Tetzepi, vrijdag breakdance door 010bBoyz en capoeira door Flavio's Capoeiradansers, zaterdag fado door Mónica Triga Sextet en zondag tot slot een buitenspektakel met veel muziek en om 22 uur een visueel spektakel door Compagnie Jo Bithume.

Meer over