THEATER/DANS

Het flamencogezelschap van Cristina Hoyos, de choreografe die naam maakte als Carmen in de gelijknamige film van Carlos Saura, treedt t/m zondag op in de Stadsschouwburg....

Amsterdam

Het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord biedt de volgende voorstellingen: Dogtroep met 'Hotazel' (t/m 14 augustus), danstheater van Telder in 'De Aardappeleters' (t/m zondag), streetjazzdans van Urgent Dance in 'Crossroads' (29 juli t/m 1 augustus). Aanvang meeste voorstellingen 22 uur. Informatie via AUB Ticketshops.

Zomerfestival De Karavaan presenteert in Westerland 'Ach Deken! Deken ach! mijn waarde Wolff' van Hollandia (t/m 1 augustus), in Hoorn de jongerenvoorstelling 'Haardkoor' van Delta (29 juni t/m 1 juli), in Den Oever vanavond Eric Koller, vrijdag staat de Karavaan met Koller in Wieringerwerf.

Op het terrein van het Olympisch Stadion staat van 23 juli t/m 16 augustus het Staatscircus van Moskou met kattenacrobatiek van het lilliputter-echtpaar Galina en Nikolaï Ivachtchebnko, de chimpansees van de Jarz Family en heavy metal-act van Marina & Alexander Tichanov.

Theater het Amsterdamse Bos speelt De Vliegende Hollander, bewerkt tot muziektheater door J. Veldman. Met o.a. Jaap ten Holt, Bodil de la Parra, Har Smeets. Voorstellingen t/m 29 augustus in het openluchttheater van het Amsterdamse bos. Aanvang 21.30 uur. Bij twijfelachtig weer, informatie 020-6433286 (vanaf 18 uur).

In Toomler t/m 9 augustus het Stand-up Festival 1998 met optredens van Londense en New-Yorkse stand-up comics, onder wie Rich Hall, Maria Falzone en Steve K. Amos.

De Amsterdamse Grachten worden de komende maanden onveilig gemaakt door een rondvaartboot van Rederij Noord-Zuid. Twee, op het eerste gezicht betrouwbare hostesses bezorgen de gasten een bizarre avond. Nopanic, t/m 10 oktober, woensdag t/m zaterdag, zondags ook om 13.45 uur. Reserveren tel. 020-6060946 en AUB Ticketshop.

Groningen

Het opslagterrein De Halm in Hoogkerk van kartonfabriek Smurfit-Karton is decor én inspiratiebron voor 'Pulp', een dansvoorstelling in de openlucht van choreografe Joan Kruk, cineast Ype van Gorkum, lichtontwerper Otto Eggersgluess en componist Robert van der Tol. Van 25 t/m 30 juli, steeds om 22 uur. Vanaf de Hoendiepsbrug vertrekt dagelijks omstreeks 21.30 uur een rondvaartboot naar de locatie. Voorverkoop via de VVV.

Leiden

Vorig seizoen wist toneelgroep Het Arsenaal Vondels 'Lucifer' tot goed verteerbaar theater te maken. Dit seizoen waagt de groep zich aan Baeto van P.C. Hooft. Voorstellingen in de openlucht op de Leidse Burcht, t/m 2 augustus.

Someren

In het rijk van der Amazonen hebben vrouwen de macht. Openluchtspelvereniging De Speledonckers voeren in het natuurtheater De Donck 'De gordel van Hippolyta' op, een mythologisch verhaal over dit volk. Nog zaterdagavond en zondagmiddag. Kaartverkoop via de VVV.

Utrecht

Theaterfestival de Parade heeft de tenten opgeslagen in Park Nieuweroord. Tientallen voorstellingen van o.a. Suver Nuver/Growing up in Public, De Diana's, Women in Comedy, Orkater. Loes Luca is er weer met Nénette et les Zézettes, en de Levende Jukebox zingt weer op verzoek. Dit jaar is voor het eerst ook dans en film meer vertegenwoordigd. Verder komt er muziek van de Dopegezinde Gemeente, Max Tak y sus Manditos, The Schmuc and the Schmo. Tot en met zondag. Van 31 juli t/m 16 augustus staat de Parade in Amsterdam.

Meer over