The Lookout, Hulk, The Chronicles of Narnia

Iedere dag zet de Volkskrant de beste filmtips voor u op een rij.

The Lookout. Beeld Miramax
The Lookout.Beeld Miramax

The Lookout (Scott Frank, 2007)
BBC 1, 01.05-02.40 uur.

Chris Pratt was ooit een populaire ijshockeyster, maar sinds hij zichzelf en een stel vrienden in puin reed, gaat hij gehandicapt en getormenteerd door het leven. Meer dan een schoonmaakbaantje bij de plaatselijke bank zit er voor Chris niet in. Zijn sociale contacten lijken beperkt tot zijn zorgzame, blinde huisgenoot Lewis (Jeff Daniels). Totdat Chris in een bar zijn voormalige schoolgenoot Gary (Matthew Goode) treft, die duistere plannen met Chris heeft: waarom helpt Chris hem en zijn twijfelachtige vriendenclubje niet bij het overvallen van de bank? De kracht van The Lookout, het regiedebuut van veelgevraagd scenarist Scott Frank (Out of Sight, Minority Report), is vooral dat Chris (Joseph Gordon-Levitt) zo'n hulpeloos personage is. Een in- en intrieste held die al te gemakkelijk de speelbal wordt van kwaadwillenden.

Hulk (Ang Lee, 2003)
RTL 7, 20.30-23.15 uur.

Aan de actiescènes ligt het niet dat Hulk niet helemaal is geslaagd; eerder aan het logge script of aan de vlakke acteerprestatie van hoofdrolspeler Eric Bana. Toch heeft het allemaal wel wat, zeker wanneer de artistieke roots van het monster zichtbaar worden.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (Andrew Adamson, 2005)
Veronica, 20.30-23.15 uur.

Ziet er mooi uit, deze eerste verfilming van C.S. Lewis' Narnia-boeken, en Tilda Swinton heeft een leuke rol als heks, maar een echte topper is deze fantasy-film niet. Donderdag is op dezelfde zender het vervolg Prince Caspian te zien.

Meer over