The Lego Movie Videogame

Bouwen, breken en lachen met de nieuwste Legogame.

PETER SMOLDERS

Een Legogame die hoort bij de eerste Legofilm. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de Deense blokjesbouwer heeft het goed voor elkaar.

Eerst waren er de Legogames. Toen kwamen de Legogames rond bekende films. Nu is er de eerste echte Legofilm. En jawel, dus ook de bijbehorende game. En daarmee is de cirkel compleet: straks hoeft het bedrijf geen dure rechten meer te betalen voor spellen met hobbits of superhelden, maar maakt het gewoon 'eigen' films, met eigen speelgoedlijnen en games eraan vast. Vrij briljant.

Is deze game dat ook? Ach. Het is een Legospel. Dan weet de fan wat hij krijgt: goed verzorgde actie, veel bouwen en breken, veel schat zoeken, een grote dosis humor en een game die je perfect met z'n tweeën kunt spelen. In dit geval komt er ook nog een boeiende mix van superhelden (van Batman tot Gandalf) en een origineel verhaal (dat van de film) bij.

Je speelt als Emmet, een onbeduidend Legopoppetje dat onopgemerkt door de wereld gaat, tot hij per ongeluk wordt aangezien voor een superheld die de wereld moet redden. Je kunt wel ongeveer invullen hoe het gaat: eerst kan Emmet niets met zijn nieuwe status, maar gaandeweg groeit hij in zijn rol.

Dat is het bezwaar dat je tegen deze game kunt hebben: alles klopt, alles werkt, je kunt er nog om lachen ook, maar verrassend is het niet meer. Eigenlijk is dat al vier, vijf Legogames lang zo en toch blijf ik ze spelen. Omdat ze nu eenmaal leuk zijn. Jij kunt dat ook doen. Je kunt ook wachten tot Lego The Hobbit verschijnt, begin april, en hopen dat die iets meer vernieuwing brengt.

The Lego Movie Videogame

Warner Bros Interactive

Voor alle spelcomputers en pc

euro 30 tot euro 53

undefined

Meer over