The Guilty, Zembla, Champions League

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

redactie
Beeld uit The Guilty. Beeld J&M Entertainment
Beeld uit The Guilty.Beeld J&M Entertainment

OBA LIVE
Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman praat met psycholoog René Diekstra over de relatie tussen economische crises en zelfdoding. Bestaat er iets als economische zelfmoord? Verder bespreekt columniste Nausicaa Marbe het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali en blikt columnist Stephan Sanders terug op de ontruiming van het Maagdenhuis.

Zembla
NPO 2,
20.25 uur

De aan psychoses lijdende Vincent (47) nam in 2013 deel aan een medisch-wetenschappelijk experiment met een nieuwe medicijncombinatie. Volgens zijn GGZ-kliniek in Heiloo was hij wilsbekwaam en gaf hij zelf toestemming voor deelname. Al snel werd duidelijk dat de instelling ernstige fouten heeft gemaakt.

Geef om je hersenen
NPO 1, 21.25 uur

Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren voor Omroep Max en de Hersenstichting een thema-avond over hersenonderzoek. Door nieuwe technieken is het gelukt ziekten beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kijken. De avond bestaat uit verhalen, optredens en reportages van Bart Chabot.

2Doc: Schuldenaars
NPO 2, 23.00 uur

Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde een aantal mensen die recentelijk failliet gingen. Mensen die dit overkomt, hebben ineens voor elke beslissing en uitgave de toestemming van een curator nodig. Hoewel ze er vaak niets aan konden doen, schamen ze zich hierover en verandert hun zelfbeeld.

Beeld uit Schuldenaars. Beeld Ingeborg Jansen
Beeld uit Schuldenaars.Beeld Ingeborg Jansen

The Guilty
Canvas,
23.30 uur

In deel één van deze driedelige Britse misdaadserie ontdekt een echtpaar na de buurtbarbecue dat hun 5-jarige zoontje Callum is verdwenen. Vijf jaar later wordt het jongetje dood gevonden. De zaak wordt toegewezen aan inspecteur Maggie Smith, die ondertussen worstelt met de problemen van haar eigen zoontje.

Champions League: Paris St-Germain-Barcelona
NPO 3, 20.15 uur

Kwartfinalisten Paris St. Germain en Barcelona kwamen elkaar ook al tegen in de groepsfase. Toen wonnen beide clubs één keer. Nu staat het bereiken van de halve finale op het spel, opnieuw over twee ontmoetingen, de eerste vanavond in Parijs. Het commentaar is van Jeroen Elshoff.

Meer over