Thais jongetje bezweken aan vogelgriep

In Thailand is een 5-jarig jongetje bezweken aan vogelgriep. Onderzoek heeft uitgewezen dat het kind besmet was met H5N1, de voor mensen gevaarlijke variant van het vogelgriepvirus....

Sinds de vogelgriep in 2003 in Azië de kop opstak zijn in Thailand veertien mensen aan de ziekte overleden. In heel Azië zijn rond de zeventig mensen aan vogelgriep bezweken, de meesten in Vietnam. In dat land zijn deze week ruim tienduizend kippen en eenden afgemaakt naar aanleiding van twee nieuwe uitbarstingen van vogelgriep onder pluimvee. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Minister van landbouw Cao Duc Phat riep de bevolking op gewoon pluimvee te blijven eten, "om boeren te helpen deze moeilijke tijd door te komen".

In Oekraïne is onder pluimvee in nog twee dorpen vogelgriep geconstateerd, zo werd vrijdag bekendgemaakt. nadat zaterdag de eerste gevallen waren vastgesteld werd in drie getroffen regio's de noodtoestand uitgeroepen. Meer dan 35.000 stuks pluimvee zijn afgemaakt. De laatste dorpen waar de ziekte is vastgesteld liggen in deze regio's.

Meer over