Testino zet prins en Máxima op foto voor Vanity Fair

De succesvolle Peruaanse mode- en celebrity-fotograaf Mario Testino heeft onlangs in Den Haag prins Willem-Alexander en prinses Máxima geportretteerd, in opdracht van het Amerikaanse maandblad Vanity Fair....

De New Yorkse redactie van Vanity Fair geeft principieel geen toelichting op de toekomstige inhoud van het blad. Het glamourblad heeft een gedegen reputatie dankzij diepgravende, portretterende interviews met beroemdheden. De foto's van Máxima en Alexander verschijnen waarschijnlijk pas na de zomer.

Mario Testino brak in 1997 definitief door met een serie zeldzaam ontspannen en zwoele portretten van prinses Diana voor Vanity Fair. Hij was de eerste voor wie Madonna met dochter Lourdes poseerde, alweer voor Vanity Fair, en hij fotografeerde de hoes van haar album 'Ray of light'. Hij schoot de huidige modeadvertenties voor Gucci (met schaamhaar geschoren in de vorm van een G), en vorig jaar fotografeerde hij in opdracht van het Britse koningshuis prins Charles thuis tussen de kippen, en diens jongste zoon prins Harry ter gelegenheid van zijn achttiende verjaardag, op Eton College. De Britse kranten brachten de foto's als voorpaginanieuws.

Testino's werk trekt momenteel veel publiek in het Amsterdamse foto-instituut Foam.

Meer over