Terreurverdachte Abdeslam te zien op camerabeelden kort na aanslagen Parijs

De Franse tv-zender BFMTV heeft maandag beelden vrijgeven van vlak na de aanslagen in Parijs, waarop de nog voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam is te zien.

Redactie
Salah Abdeslam op de camerabeelden bij een tankstation. Beeld Twitter
Salah Abdeslam op de camerabeelden bij een tankstation.Beeld Twitter

Abdeslam lijkt op de beelden opvallend kalm, enkele uren nadat hij had besloten zijn bomgordel niet tot ontploffing te brengen. Rustig, met de handen in de zakken, loopt hij een tankstation binnen nabij de Belgische grens. De beelden zijn van de ochtend na de aanslagen, gemaakt op 14 november rond 9.45 uur.

Abdeslam was die ochtend samen met zijn vrienden Hamza Attou (21) en Mohammed Amri (27) op weg naar België.

Het drietal had op dat moment al soepel een aantal Franse politiecontroles gepasseerd, omdat de zoekactie naar Abdeslam nog niet officieel was begonnen. Hij doet op de beelden ook geen moeite om zijn gezicht te verbergen en blijft ongeveer twaalf minuten bij het tankstation.

Nog altijd op de vlucht

Attou en Amri werden een dag later opgepakt in Molenbeek. Ze bekenden dat ze Abdeslam in de nacht van de aanslagen in Parijs zijn gaan halen, maar bleven erbij dat ze niets te maken hebben met de aanslagen zelf.

Ze hadden Abdeslam afgezet in het Brussel, waar hij weer door een andere vriend zou zijn opgepikt. Van Abdeslam ontbreekt nog altijd ieder spoor.

Meer over